Pénteken elkezdődik a bajnokság, és Békéscsabán rajtolunk. Egy jó kezdés sokat segíthet, és a lányok is nagyon várják már az első tétmérkőzést.

– Felkészültünk a bajnoki rajtra, de szeretnénk tovább fejlődni szezon közben is. Minden mérkőzés fontos, csúcsformába viszont a rájátszás kezdetére kell kerülni. Egy fiatal, lelkes csapatom van. A légiósok közül Asly Antivero maradt, de az érkezők is nagyon jó szellemű játékosok. Vannak tehetségeink, és rutinosabb embereink is, akiktől sokat tanulhatnak a többiek, így remélem sikeresek leszünk – mondta Adrian Chylinski vezetőedző.

A keretben sok a saját nevelésű játékos, Pampuch Gréta pedig élete első felnőtt szezonjának vághat neki.

Ami a pénteki ellenfél Békéscsabát illeti, visszavonult a klub két legendája, Molcsányi Rita és Bodnár Dorottya, míg Pintér Andrea és Kump Alíz éppen hozzánk igazolt. Glemboczki Zóra a Vasas Óbudához, Kotormán Réka pedig a KNRC-hez szerződött a nyáron. Légiósait nem tartotta meg az MBH-Békéscsaba, három korábbi Fatum játékos Nina Kocic, Dékány Bernadett és Barbora Kosekova viszont a BRSE-nél folytatja. Kaposvárról érkezett Marta Hurst, új játékos a dominikai Samaret Caraballo, és a francia Chloé Mayer. Mellettük kaphatnak szerepet a klub utánpótlásából felkerülő fiatal tehetségek.

A Fatum Kupán élőben is láthattuk a csabaiakat, akik a második helyen zártak akkor. Pénteken 18 órától Békéscsabán találkozunk velük.