DE NEM ADJUK KÖNNYEN MAGUNKAT!

A Balatonfüreden elszenvedett MVM MAGYAR KUPA elődöntő mérkőzésen után csapatunk további nehézségekkel küzd, de ennek ellenére az egészséges játékosaink kettőzött erővel készülnek a pénteki visszavágó mérkőzésre. Az előzményekről: a hétfőn lejátszott mérkőzést követően több játékosnál, stábtagnál COVIDRA  utaló tüneteket jelentkeztek. Kedden sürgősségi AG-antigén gyorsteszt, majd Koronavírus PCR teszt vizsgálat alá vetettünk mindenkit, amely eredményeként kiderült, hogy: 12 fős játékos keretből 3 fő (átló, center, négyesütő) 7 fős szakmai stábból 2 fő (vezetőedző, statisztikus) pozitív teszteredményt produkált. Csapatunkban mindenki kivétel nélkül rendelkezik 2 db COVID oltással (néhányan már hárommal). A vezetőség az eredmények ismeretében az ilyenkor előírt protokoll szerint azonnal karanténba helyezte az érintetteket. Jelenleg a 12 fős keretből csak 8 játékos alkalmas játékra (ebből 2 fő liberó) 1 fő játékosunk pedig sérült (műtét vár rá) valamint vezetőedzőnk, és statisztikusunk is karanténba került. Ezek tudatában a pénteki visszavágó előtt nem várt nehézségekbe ütköztünk.

A Szent Benedek halasztási kérelmének engedtük

Az elődöntő első mérkőzés eredeti időpontja 2022 január 7. és 13.  lett volna. Ellenfelünk december utolsó napjaiban azzal kereste meg csapatunkat, hogy COVID fertőzöttség miatt nem tudnak kiállni a mérkőzésre. A FATUM Nyíregyháza vezetése első szóra eleget tett a balatonfüredi csapat kérésének és az időpontot módosította január 10. és 14.-re. Január első napjaiban újabb kérés érkezett, hogy továbbra is nehéz helyzetben van ellenfelünk(konkrét esetszámról nem adtak tájékoztatást és kérdéses, hogy ki tudnak e állni ezért kérik a mérkőzés további halasztását január 14. és február 24. időpontokkal. A második halasztási kérelembe érthető okok miatt nem ment bele csapatunk. A Magyar Kupa elődöntő első halasztásába is annak tudatában mentünk bele, hogy tudtuk a következő heteknek rendkívül sűrű a programja.

A Fatum halasztási kérelme süket fülekre talált

A hétfői mérkőzésen vereséget szenvedtünk, ahol el kell ismerni gyenge játékunkkal naggyá tettük ellenfelünket. Úgy mentünk fel a pályára, hogy enyhe tünetek (orr folyás, köhögés) nem számottevő mértékben jelentkezett a csapatnál. A vereség okát még elemzi a szakmai stáb, de az okok között talán a COVID pozitivitás is ott lehet. Bízva ellenfelünk sportszerűségében szerdán kértük a mérkőzés elhalasztását, de ettől a füredi csapat  elzárkózott annak ellenére, hogy egy héttel korábban mi ezt megtettük. Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen vezetőedző és meghatározó játékosok nélkül kell visszavágni pénteken. De tudjuk, hogy hatszoros bajnokként, kilencszeres kupagyőztesként, egyedüli magyar csapatként a nemzetközi kupában pénteken ott kell lennünk a pályán, és végsőkig küzdeni a csapatért a városért.

Kérjük szurkolóinkat, támogassanak minket ebben a nehéz helyzetben is és buzdítsák a csapatot a holnapi mérkőzésen, soha nem volt még ekkora szükség a segítségükre! A Fatum Nyíregyháza-Szent Benedek találkozó pénteken 18 órakor kezdődik.

HAJRÁ FATUM!