A jövő héten már folytatódik a bajnokság a női röplabda Extraligában. Túl az alapszakasz felén a Fatum Nyíregyházának több olyan játékosa is van, akik a statisztikai mutatók alapján az élmezőnyhöz tartoznak a posztonkénti rangsorban.

A liberók közül Tóth Fruzsina jelenleg a második legjobb Borostyán Fanni mögött. A Fatum válogatott játékosa sokkal több időt töltött a pályán, 27 szettet játszott, míg a MÁV Előre liberója csak ötöt. Fruzsinak 124-szer kellett eddig fogadnia, ami a harmadik legtöbb a mezőnyben.

A szélső ütők közül viszont a magyar mezőny eddigi legjobbja Selena Leban! A Nyíregyháza fiatal szlovén játékosa 270 alkalommal támadott ősszel, és 120 pontot szerezve ő volt a csapat legponterősebb játékosa. Ezen a poszton Kristina Belova és Anija Jurdza is 40-40 pontnál tart.

Egy ponttal maradt el a száztól Yagmur Karaoglu. A török légiós 99 ponttal segítette az együttest eddig, és a feladóátlók között a 6. a rangsorban.

A centereknél Merve Cepni és Lászlop Alexandra minden szettben pályán volt, előbbi 66 pontjával és mutatóival az 5. legjobb a magyar mezőnyben eddig, utóbbi pedig épp csak kicsúszott a top 10-ből.

A feladóknál Marija Cicic 30 pontot is szerzett, Kovács-Francesco Genesis pedig az egyetlen játékosunk volt, aki egy nyitást sem rontott. A legtöbb ászt Merve Cepni és Selena Leban szerezte, 9-9-et, és a legtöbb jó sánca a török játékosnak volt, 18 alkalommal született pont a blokkja után.

Innen folytatjuk a jövő héten a Békéscsaba ellen…