Hivatalosan április 18-án fejeződött be a női Extraliga 2020/2021-es szezonja, de az ismert okok miatt bajnoki aranyérmes csapatunk tagjai már több, mint két hete leginkább pihenéssel vagy az ilyenkor szokásos média felkéréseknek és válogatott meghívásnak tesznek eleget. Még nem dőlt el az, hogy milyen játékoskerettel vág neki csapatunk a 2021/2022-es hazai és nemzetközi szezonnak, de mint minden klub életében a csapatunknál is ebben az időszakban kell jó döntéseket hoznia a szakmai stábnak.

„Ha a múlt évből indulunk ki úgy gondolom, hogy az idő és az eredmények minket igazoltak, hiszen magabiztos és eredményes játékkal nyertük meg az Extraliga alapszakaszt, majd a döntőbe jutásunk sem volt kérdéses. Kilencedik alkalommal nyertünk Magyar Kupát és úgy érzem , hogy a bajnoki döntőben a pályán is hoztuk volna a hatodik bajnoki aranyat a BRSE ellen.” –mondta el Németh Szabolcs vezetőedző.

Lassan körvonalazódik, hogy kik azok a játékosok, akik már biztosan nem a FATUM – Nyíregyháza csapatában folytatják pályafutásukat.
Sina Fuchs visszatért a Bundesligába. A szlovén válogatott Sara Najdic és horvát válogatott Karla Klaric sem marad jövőre csapatunk tagja. Bármennyire is szerettük volna megtartani Inneh Elizabeth Lenkét, a játékos egy másik csapat ajánlatára mondott igent. Biztosan nem lesz a csapat tagja a következő szezonban Lacombe Takács Zsófia, valamint a puerto ricói center Niera Ortiz Ruiz is másik bajnokságban folytatja sportpályafutását.

Örömmel jelentjük be azt is szurkolóinknak, hogy az előző szezonban nálunk játszó többi kerettag már biztosan a csapat tagja marad. Természetesen lesznek új igazolások is, amelyekről időben tájékoztatni fogjuk szurkolóinkat. Külön öröm számunkra, hogy több tehetséges saját nevelésű ifjúsági játékos is felnőtt kerettag lehet. Az, hogy kik csatlakozhatnak a csapathoz szintén a későbbiekben derül ki.

A távozó sportolóknak köszönjük a munkájukat és sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban!