A női Extraliga vasárnapi mérkőzésén az éllovas Fatum – Nyíregyháza magabiztos, háromszettes sikert aratott a sereghajtó DVTK ellen, s ezzel bebiztosította első helyét az alapszakaszban. Németh Szabolcs a csapat vezetőedzője 2019-ban csatlakozott a FATUM Nyíregyházához. Az akkor 33 éves ötszörös magyar bajnok, háromszoros kupagyőztes Vegyész VC Kazincbarcika ütője aktív pályafutását befejezve kezdte el edzői pályafutását csapatunknál másodedzőként. Bogdan Tanase, a Magyar Férfi Röplabda válogatott korábbi szövetségi kapitány ma reggel videóüzenetben gratulált korábbi tanítványának és a nyíregyházi lányoknak.

Sok szerencsét, Szabi! Sok szerencsét Nyíregyháza! 2

Kedves Szabi!
Bár az edzői karriered csak a kezdetén van, szeretnék gratulálni az eredményekhez, a csapatért végzett kiváló munkádhoz, valamint az edzéseken és a meccseken tanúsított hozzáállásodhoz. Annak ellenére, hogy még csak most kezdted el pályafutásodat, és még sokat kell fejlődnöd, a körülötted lévő emberek már most sokat tanulhatnak tőled: eltökéltséget, vezetési képességeket, komolyságot, és a legfontosabbat, hogy sohasem szabad feladni.Nagyon örülök neked, és kívánom, hogy az eddig elért kiváló eredmények tovább motiváljanak, hogy még keményebben dolgozz és minél több győzelmet érj el. Büszke vagyok rád, barátom, tiéd a legnagyobb tiszteletem, és ígérem, hogy mindig melletted leszek. Sok szerencsét, Szabi! Sok szerencsét Nyíregyháza
!

Németh Szabolcs Született: Budapest, 1986. 02. 14.
69-szeres magyar válogatott
Sokszoros Magyar Bajnok és Magyar Kupa-győztes

1993-ban kezdett röplabdázni az LRI Malév csapatában. Aztán 2004-ig a Dunaferr SE-ben játszott, majd a Kometa Kaposvárhoz igazolt, ahol a 2004/2005-ös szezonban első felnőtt magyar bajnokságát szerezte. Két bajnoki arany és két Magyar Kupa-győzelem után 2007-ben Olaszországban, az Avellino csapatában kezdte a légióskodást.Ezután játszott Ausztriában, Németországban, Romániában és Franciaországban. Nyert román bajnokságot és játszott Bajnokok Ligája meccseket is.

https://youtube.com/watch?v=LjwsHSP5l-A%3Ffeature%3Doembed