Emlékszel még Natalia Papizsanszkajára, a Mátrai testvérekre, vagy éppen Botos Fruzsira? Idén húsz éve annak, hogy 2003-ban (is) Magyar Kupát nyert a női röplabda együttes.

Nos a jubileumhoz szépen passzolna egy újabb siker, ehhez viszont egy nagyon rögös út vezet. A négy közé már eljutott a Fatum Nyíregyháza, itt viszont a Vasas elleni párharc első meccsét a fővárosiak nyerték 3-1-re. Szerdán 19 órától Budapesten találkoznak a felek.

– Azt várom, hogy harcolni fogunk! Úgy éreztem az idegenbeli bajnokin pár napja, hogy megfoghattuk volna a Vasast, ha azt nyújtjuk, amire valóban képesek vagyunk. Bízom abban, hogy szerdán jobban teljesítünk, és szeretnénk kiharcolni a döntőbe kerülést – mondta Tomás Varga vezetőedző.

Amennyiben az angyalföldiek két szettet nyernek, ők jutnak a döntőbe. Ha a Fatum 3-0-ra vagy 3-1-re nyer, jöhet az aranyszett, melyben eldől a továbbjutás. A mérkőzést a hunvolley.tv élőben közvetíti szerdán.

A másik ágon a Békéscsaba és a Kaposvár csatázik a fináléba kerülésért, itt az első meccsen a csabaiak győztek 3-1-re. A két párharc nyertese az aranyéremért, a vesztesek a bronzért játszhatnak. A DRK Magyar Kupa döntőt március 11-12-én rendezik a fővárosban, a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban.