A Békéscsabát fogadta a női röplabda Extraligában a Fatum Nyíregyháza. A mieinknél Bojana Ambulijára betegség miatt nem számíthatott a szakmai stáb.

Több hosszú labdamenettel indult az első játszma. 3-2 után fordított a Békéscsaba, de Ygmur Karaoglu vezérletével tartotta a lépést a Fatum. A török légiós viszont egy ütés után rosszul fogott talajt, komolyan megsérült, így nem is tudta folytatni a mérkőzést. Érte is küzdöttek a játékosok, és fokozatosan meglépve a BRSE-től megnyerték az első szettet!

A második felvonás eleje is szoros volt, Selena Leban és Merve Cepni is remekül játszott, míg a másik oldalon Vasileva és Drpa volt ponterős. 16-16 után viszont meglépett a Nyíregyháza, de egyenlítettek a vendégek. 23-23 után viszont két szabálytalan érintést is vétettek a csabaiak, és nyerte ezt a játszmát is a Nyíregyháza!

A harmadik szettben mindkét csapat sok hibával játszott, de a BRSE stabilizálta hamarabb a játékát. Aktas jól szállt be a meccsbe, a mieink pedig sokat rontottak, amit kihasználtak a vendégek, és nyerték a játszmát, ezzel szépítettek.

A negyedik szett remekül indult, 5-1-re vezetett a Fatum, de egy 8-1-es sorozattal fordított a Békéscsaba. Drpa-t nem tudták kikapcsolni a mieink, rendre pontosan támadott, Leban próbálta tartani vele a lépést. 17-20 után viszont a BRSE szerzett pontokat, és nyerte a játékrészt, így jöhetett a döntő játszma.

Az ötödik felvonás eleje a Békéscsabáé volt, és a térfélcsere előtt komoly előnyt szereztek. Ezt a folytatásban sem sikerült ledolgozni, és végül megnyerte a találkozót a BRSE.

Fatum Nyíregyháza – Swietelsky BRSE 2-3 (18, 23, -13, -18, -7)

Nyíregyháza: Cicic 6, Karaoglu 4, Cepni 14, Leban18, Lászlop 6, Belova 7

Csere: Tóth F. (liberó), Jurdza 11, Kovács-Francesco

vezetőedző: Tomás Varga

Békéscsaba: Drpa 26, Vasileva 19, Bodnár 9, Pintér 6, Glemboczki 3, Bagyinka

Csere: Kertész, Molcsányi (liberó), Mosher, Aktas 16, Szatmári, Olinyk

vezetőedző: Tóth Gábor