Februárban a női röplabda Extraliga alapszakaszának zárófordulójában a Fatum Nyíregyháza a MÁV Előrét fogadta. Bár a fehérváriak 2-0-ra is vezettek, nagy hajrával a mieink fordítottak, és végül 3-2-re győztek. Lászlop Alexandrát a hajrában le kellett cserélni, és az orvosi vizsgálat később törést állapított meg a lábában. A mieink centere a rájátszásban már nem is léphetett pályára. Hosszú kihagyás várt rá, április végén viszont jött a jó hír: meggyógyult a sérült testrész. A magyar válogatott keretébe így meghívást kapott a Fatum röplabdása, aki előtte hosszabbított a klubbal.

– Csak fokozatosan növeltük a terhelést, hiszen nagyon sokat hagytam ki, de szerencsére jól reagált a lábam, és nem éreztem fájdalmat. Szlovákia ellen pedig a hétvégi felkészülési mérkőzésen újra pályára is léphettem. Bevallom, nagyon vártam már ezt a pillanatot, mert hiányzott a játék, hosszú volt az a néhány hónap labda nélkül. Izgultam is amikor beálltam, és libabőrös lettem az első pontnál. Nagyon boldog vagyok, hogy végre újra játszhatok – mondta Lászlop Alexandra.

A játékos és Tóth Fruzsina, a válogatott másik nyíregyházi játékosa, valamint Adrian Chylinski vezetőedző, aki szintén a nemzeti csapatot segíti, a szlovákiai meccsek után kapott egy nap pihenőt, majd folytatódik a felkészülés a nemzetközi mérkőzésekre.