Egy edzőmeccs, egy bajnoki és egy kupameccs után ismét találkozott egymással a DVTK és a Fatum Nyíregyháza, immár negyedszer. A szombati meccs előtt 3-0 volt a győzelmi arány a mieink javára.

Jól kezdett a Fatum, különösen Lászlop Alexandra volt ponterős a meccs elején, így 2-6-nál időt is kellett kérnie Németh Szabolcsnak. Sikerült kicsit megtörni a lendületet, de Nina Kocic is megkezdte a pontgyártást, így visszaállt a távolság. Sőt, a szett felénél 6 pont volt előnyünk! 16-18-nál viszont kettőre olvadt az előny, ám Valerin Carabali remekül blokkolt. 17-22-vel indult a végjáték, de három pontot szereztek zsinórban a hazaiak, így Adrian Chylinski is időt kért. Ez használt, mert Ivana Jeremic azonnal pontot szerzett, majd nyerte a játékrészt a Fatum.

A második felvonás elején először vezetett a meccsen a borsodi csapat, de nem sokáig. Skoric és Kocic között alakult ki párbaj, mindketten hatékonyak voltak támadásokból. Hét ponttal meglépett a Nyíregyháza a játszma derekára, majd egy kisebb hullámvölgy után Szabó Lili szerzett fontos pontokat. Magabiztosan nyerte ezt a játékrészt is a Fatum, és már 2-0-ra vezetett.

A harmadik szettben ugyan kezdetben a Diósgyőr vezetett, de egy 4-0-s rohammal sikerült fordítani. Féltávnál megnyugtató volt az előny, 7-13 volt az állás. Nem csak jól támadott, hanem jól is védekezett a Nyíregyháza. A Fatum magabiztosan nyerte a két együttes idei negyedik meccsét is, és most sem veszített játszmát.

DVTK Ongropack – Fatum Nyíregyháza 0-3 (-21, -17, -20)

DVTK: Einarsdöttir 1, Prosvirina 7, Hegyi 1, Skoric 23, Jovanovic 4, Horváth 1

Csere: Kundrák (liberó), Hollósi 4, Egri 1, Kalmár

vezetőedző: Németh Szabolcs

Nyíregyháza: Kocic 21, Lászlop 7, Galvao 1, Carabali 9, Jeremic 11, Szabó L. 6

Csere: Tóth F. (liberó), Földi, Antivero 3, Tolnai, Rufin-Martínez

vezetőedző: Adrian Chylinski

Adrian Chylinski: – Ez volt az első mérkőzésünk együtt, és nagyon boldogok vagyunk, hogy győztünk. Az első szettben nem mindig volt meg a kontroll, de ezt betudhatjuk annak, hogy ez volt az első játszmánk együtt, de a folytatásban egyre jobb lett a játékunk. Kaptunk ugyan buta pontokat, de az a lényeg, ezekből is tanuljunk. Gratulálok az ellenfelünknek, mert ők is jól játszottak, de amit megbeszéltünk a meccs előtt, azt a lányok megvalósították. Egy hetet dolgozhattuk együtt, és pozitív a jövőre nézve, amit ma nyújtott a csapat. Megtettük az első lépést, és a játékosok bizonyították, hogy fizikálisan jó formában vannak, és a legerősebb csapatokkal is felvehetjük a versenyt.