A harmadik felvonás következett a női röplabda Extraliga párharca során. A Fatum Nyíregyháza a Szent Benedek vendége volt. Szabolcsi szurkolók is érkeztek a meccsre, és buzdították a mieinket.

A hazaiak kezdtek jobban, főleg Vacsi Evelin volt hatékony támadásban és blokkban is. 7-3 után Merve Cepni pillanatai következtek, és egyenlített a Fatum, ám a vezetést nem sikerült átvenni. A házigazda kihasználta a hibákat, és újra három ponttal meglépett a szett felénél, főleg a nyitásoknál rontottak sokat a mieink. 17-14 után zsinórban hat pontot szereztek a fürediek, ezzel pedig eldőlt a játszma, melyet a Balatonfüred nyert.

A második felvonást is a hazaiak kezdték jobban, cserékkel próbálkozott Tomás Varga. A szett felénél 15-8 volt az állás, így időt kért a mieink vezetőedzője. Ez használt, mert négy pontra csökkent a hátrány. Pérez Ramos volt ekkor hatékony a fürediektől, míg nálunk Selena Leban támadott pontosan. A hajrá 20-15-tel kezdődött, Lászlop Alexandra ásza és Kristina Belova ütése után viszont két pontra csökkent a különbség. Egyenlíteni viszont nem sikerült, így nyerte ezt a szettet is a Szent Benedek.

A harmadik játékrész elején hullámzó volt mindkét csapat játéka, 4-1 után sikerült fordítani! 4-6 után viszont a házigazda szerzett egymás után öt pontot, így újra vezetett. Próbált tapadni ellenfelére a Nyíregyháza, és bár csikorgott a gépezet, 13-10-nél lőtávolon belül volt a Fatum. Egy nagy labdamenet során Tóth Fruzsina mentett többször is, majd Selena Leban szerzett végül pontot. Kovács-Francesco Genesis ászával 16-14-re módosult az állás, sőt, 17-17-nél sikerült egyenlíteni! 21-21-ig maradt a döntetlen, majd négy pontot szerzett a Szent Benedek, és ezzel 3-0-ra megnyerte a mérkőzést. A párharc állása ezzel 2-1 a balatonfürediek javára.

Szent Benedek RA – Fatum Nyíregyháza 3-0 (17, 21, 21)

Szent Benedek: Nacsa-Pekárik 5, Michalewicz 2, Pérez Ramos 13, Koleva 12, Boshnakova 11, Vacsi 11

Csere: Fáth, Balogh (liberók)

vezetőedző: Kristian Michailov

Fatum Nyíregyháza: Cicic 1, Cepni 6, Jurdza 6, Lászlop 7, Belova 6, Leban 14

Csere: Tóth F. (liberó), Valentová 1, Ramdin, Kovács-Francesco 2

vezetőedző: Tomás Varga