Sajtótájékoztatóval nyitotta meg az új idényt a Magyar Röplabda Szövetség. A női és féri bajnoki címvédő mellett a szervezet vezetői is úgy fogalmazták, izgalmas és kiélezett szezont várnak, amely során reményeik szerint folytatódik az elmúlt években tapasztalt színvonalemelkedés.

Dr. Kovács Ferenc, a szövetség elnöke jó előjelnek tartja, hogy több csapat is nemzetközi szinten jegyzett játékosokat tudott igazolni és szinte valamennyi együttesben találunk magyar válogatott kerettagokat. Összesen hat gárda képviselteti magát a nemzetközi porondon, közülük a női bajnok Fatum-Nyíregyháza a Bajnokok Ligája főtábláján kezdheti meg szereplését, ami igen komoly sportdiplomáciai elismerésnek számít.

A Magyar Röplabda Szövetség első embere kiemelte, a növekvő figyelem (a közmédia az első fordulóból három mérkőzést is élőben közvetít) és a női válogatott idén nyári, zsinórban negyedik Európa-bajnoki szereplése is azt mutatja, hogy a sportág jó irányba halad.

Nemcsik Balázs, a szövetség ügyvezető igazgatója szerint az egyik legfontosabb kihívást sajnos továbbra is a koronavírus jelenti, de az MRSZ mindent megtesz annak érdekében, hogy minden csapatnak sikerüljön zökkenőmentesen végigjátszania a szezont. Az előttünk álló idényben a mérkőzéseknek otthon adó csarnokok egységes arculati elemeket kapnak, a csapatok profi körülmények játszhatják a mérkőzéseiket.

A női Extraliga és Magyar Kupa címvédője, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője, Németh Szabolcs optimistán várja az új idényt, amely azonban biztosan nehezebb lesz a tavalyinál, hiszen az együttes a hazai sorozatok mellett a Bajnokok Ligájában is szerepel. Hatalmas kihívást jelent, hogy a csapat a legszűkebb európai elittel szemben is megméretheti magát, ennek érdekében igyekeztek megerősíteni a keretet, amely a korábbinál rutinosabb és erősebb is lett.

A nyíregyháziak játékosa, Pintér Andrea szerint remekül sikerült a csapat felkészülése, de igazán csak a mérkőzések során tud majd összecsiszolódni az együttes. Nagyon hosszú és nehéz szezon vár a bajnokcsapatra, de nem lehet más a céljuk, mint a címvédés, valamint a minél jobb Bajnokok Ligája-szereplés.

Forrás: hunvolley.info