A Szent Benedek elleni idegenbeli mérkőzéssel zárta az évet a Fatum Nyíregyháza.

Szoros volt a mérkőzés eleje, egyik csapat sem tudott komolyabb előnyt kiépíteni, majd Perez Ramos egymás után több ászt nyitott, így 9-5-re vezetett a házigazda. Ez döntő volt, mely a szett feléig állandósult a különbség, és a folytatásban sem sikerült ledolgozni a hátrányt, így 24-20-nál szettlabdákhoz jutott a balatonfüredi csapat. Hármat viszont sikerült hárítani, majd a negyediket – vitatható körülmények között – értékesítette a hazai csapat, így nyerte a szettet.

A második játszmában villámrajtot vett a Nyíregyháza, és 7-1-re vezetett. A folytatásban is megtartotta előnyét a Fatum, sokkal hatékonyabban támadott a csapat, mint az első felvonásban. Féltávnál 12-4-re vezettek a mieink, és a szett második részében is remekül játszottak a mieink, és nyertük a játékrészt!

A harmadik szett eleje ugyan szorosabb volt, de tartott a lendület, és 8-5-re vezetett a Fatum. Hosszú labdamenetek jellemezték ezt a játszmát, és bár egyenlített a Szent Benedek, a Nyíregyháza nem engedte ki a vezetést a kezéből. Egy 10-0-s rohammal sikerült nagyon komoly előnyt kiépíteni féltávnál, és hozta ezt a játszmát is a Nyíregyháza!

A negyedik felvonásban jól kezdett a csapat, és 7-4-re vezetett. Nina Kocic, Ivana Jeremic és Szabó Lili is pontosan támadott, így sikerült megduplázni az előnyt. A hajrá Lászlop Alexandra ászával kezdődött, amivel 20-11-re vezetett a Fatum, és öt pontra került a mérkőzés megnyerésétől. Ez végül sikerült, így hátrányból fordítva nyert a Nyíregyháza, és győzelemmel zárta a 2023-as évet.

Szent Benedek RA – Fatum Nyíregyháza 1-3 (23, -13, -16, -19)

SZBRA: Szakály 2, Perez 15, Castero Cruz 12, Wojcik 6, Berkó 1, Szerényi 6

Csere: Fáth, Nagy (liberók), Gatard 5, Krakoczki, Kobaidze 3, Schneider

vezetőedző: Kristian Michailov

Nyíregyháza: Kocic 27, Lászlop 6, Galvao 3, Carabali 8, Jeremic 12, Szabó L.11

Csere: Tóth F. (liberó), Földi, Antivero 1, Rufin-Martínez

vezetőedző: Adrian Chylinski

Adrian Chylinski: – Elég rosszul kezdtünk, ami betudható a hosszú utazásnak. Az első szett második felében már jobbak voltunk, és esélyünk is nyílt a végén, hogy megnyerjük a játékrészt, de buta hibákat követtünk el, és nem használtuk ki a lehetőséget. A probléma az volt, hogy sok volt a nyitásrontásunk, de az tetszett, ahogy kezdtük a többi játszmát, és büszke vagyok a csapat teljesítményére. Így kell folytatnunk a jövőben is, ahogy a második, harmadik, negyedik szettben játszottunk. Még csak két hete dolgozunk együtt, de tetszett ahogyan teljesítettünk, ám sok csata vár még ránk. Nem állhatunk meg, a védekezésen és a blokkokon még javítanunk kell.