Harmadszor találkozott egymással a Fatum Nyíregyháza és az Újpest az ötödik helyért folyó párharc során. A meccs előtt a nyíregyházi vezetők Nikola Radosovát és Tóth Dalmát köszöntötték. Előbbi Törökországban folytatja, utóbbi pedig befejezi pályafutását.

Az első játszma hazai vezetéssel indult, majd a szett derekán Pintér Andrea és Bodovics Hanna ászaival meglépett a Fatum. Ralitsa Vasilva is többször hatékonyan támadott, és bár a végén több játszmalabdát hárított az UTE, végül nyerte a játékrészt a Nyíregyháza.

A második felvonás már sokkal szorosabb volt, 1-2 ponttal ugyan a hazai gárda vezetett, de rendere egyenlítettek a lilák, főleg Gyimes és Manninger játszott jól a vendégeknél. A hajrában viszont jó blokkokkal és Vasileva ütéseivel előnyt szerzett a Nyíregyháza, és a második szettlabdát értékesítve nyerte ezt a játszmát is.

A harmadik szett óriási csatát hozott, hatalmas mentésekkel. Az Újpest nem adta fel, komoly előnyt szerzett, és Szasa Nedeljkovicsnak kétszer is időt kellett kérnie. Ez használt, öt pontos hátrányból visszajött a csapat, és végül megnyerte a találkozót, ezzel együtt a párharcot, és az ötödik helyen végzett a bajnokságban.

Fatum Nyíregyháza – UTE 3-0 (17, 22, 19)

Nyíregyháza: Milanova 6, Pintér 9, Bodovics 5, Vasileva 17, Vajda 11, Radonjic 10

Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók)

vezetőedző: Szasa Nedeljkovics

Szasa Nedeljkovics: – Nagyon sok problémával küzdöttünk itt a végén, sérülések, betegségek hátráltattak, de szavam nem lehetett a játékosokra, keményen dolgoztak az edzéseken is, és a mérkőzésen is koncentráltan játszottak. A harmadik szettben volt egy kis megingás, de az időkérés után ismét jó teljesítményt nyújtottunk. Igyekeztünk kihozni a maximumot a DVTK és az UTE elleni párharcból is, ez sikerült.