Csapatunkra péntek este már nagyobb feladat várt, mint a Fatum Property Kupa délelőtti nyitómeccsén, hiszen az Újpest volt a rivális. Erre a találkozóra szinte teljesen kicserélődött a Fatum kezdője, a kisebb sérülés miatt pihenő Bodovics Hanna kivételével pályára léptek azok, akik a délelőtti mérkőzésen nem szerepeltek.

Lányaink nehezen lendültek játékba, bár az ásszal kezdő Nikola Radosová a későbbiekben is remekül röplabdázott, összességében nem állt össze a csapat játéka. Nem klappolt a védekezés, hibák voltak nyitás-fogadásban, így a támadásnak sem volt jó ritmusa, ritkán alakultak ki tiszta pontszerzési lehetőségek. Ezek után nem is csoda, hogy a lelkesen játszó UTE elvitte az első szettet.

A második játékrészre már javult a védekezés, támadásban is szebb akciókat láthatott a publikum. Lászlop Alexandra különösen élvezte a játékot és Ralitsa Vaszileva teljesítménye is javult, ő zárta le a játszmát.

A torna érdekessége, hogy a csoportmeccsek csak háromszettesek, így 25 pontig tartó döntőjátszma következett. Itt már nem hagyott kérdéseket a Fatum, jobban nyitott, mint korábban, amihez újpesti technikai hibák is társultak. A mérkőzést Genesis Francesco centereket idéző ütéssel fejezte be.

Németh Szabolcs együttese az első nap lejátszotta mindkét csoportmeccsét, szombaton 18 órakor a B jelű trió második helyezettjével küzd meg a döntőbe jutásért.


UTE–Fatum-Nyíregyháza 1:2 (20, -17, -10)
Continental Aréna, v.: Villás, Rácz.

Nyíregyháza: Radosová 16, Lászlop 10, Glavinic 2, Vaszileva 11, Pintér 5, Francesco 1. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Tiemi, Vaida 1, Burazer 8. Vezetőedző: Németh Szabolcs.