Már röplabdában is magyarnak számító Genesis Francesco a FATUM-Nyíregyháza feladója évek óta tagja csapatunknak. A venezuelai születésű játékos jelenleg nagy utazásra készül, hiszen szeretteivel Olaszországban és Spanyolországban tölti a nyár egy részét. Az indulás előtt örömmel újságolta, hogy a bajnok és kupagyőztes csapat vezetése továbbra is számít rá, így ősszel a hetedik szezonját kezdheti majd meg Nyíregyházán.

Hogyan telnek mostanában a napjaid?
A bajnokság befejezését követően sem álltam le a rendszeres napi mozgással. Edzem magam és mozgok, hogy a kondícióm szinten tartsam.

Tervezel -e nyaralást nyárra?
Természetesen igen. Kicsit rosszul érint, hogy a nyár elején az időjárás ilyen szeszélyes és hűvös. Hála Isten lesz lehetőségem “melegebb éghajlatra menni” hiszen szeretteimmel Olaszországban és Spanyolországban töltöm a nyár egy részét. Különösen várom a spanyolországi pihenést, a tengerpartot. Arrafelé nagyon meleg van. Tartósan harminc fok körüli a hőmérséklet. Délutánonként nem mozdul ki senki a lakásából, inkább este nyolc-kilenc óra körül indul be az élet. A nagy meleg persze nem baj, sokkal jobban szeretem, mint a hideget.

Mit vársz a következő hetedik szezonodtól?
Örülök, hogy számítanak rám a jövőben is. Remélem jó csapatunk lesz!
Abban bízok, hogy mind a csapat és én is sikeres lesz a következő idényben. Komoly feladat vár ránk a Bajnokok Ligájában, de ezért harcoltunk egész évben.