Nem utazik el hétfőn Nyíregyházára a bajnoki döntő első mérkőzésére a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE – a klub hivatalos közleményben jelezte mindezt, hozzátéve, hogy remélhetőleg április 10-én folytatódhat a bajnoki döntő! Mint ismert: a csabai csapatot példátlan betegséghullám sújtja. Csapatunk vezetése egész héten egyeztetett a BRSE vezetésével, akik úgy nyilatkoztak nincs szándékukban a hétfői mérkőzés időpontját módosítsani. Egyrészt a feszített menetrend sem tenné lehetővé, illetve konzultálva az orvosi stábbal, a probléma mélyebb annál, minthogy a találkozó pár nappal való halasztása megoldást nyújthatna.
A program feszített, hisz a nemzetközi szövetség (FIVB) döntése értelmében április 18-ig be kell fejeződnie a bajnokságnak.

A vírus áll nyerésre Békéscsabán
A fertőzésgyanús esetek miatt, a héten több alkalommal vetették alá a BRSE játékosaikat hivatalos laborban elvégzett PCR tesztnek. Jelenleg 3 sportolójuk esetében van igazolt COVID pozitív eredmény, akik pályára lépése jelen szezonban már nem valószínű. Ami ennél is nagyobb aggodalomra ad okot, hogy további 5 játékosuk szerda óta lázzal, hányással, hasmenéssel járó megbetegedéssel küzd. Őket is több alkalommal tesztelték, mindegyikük PCR tesztje negatív lett, ami viszont az állapotukat nem javította. Ők azóta sem voltak edzésen, sem pedig közösségben.

A Magyar Röplabda Szövetség hatályos szabályzatának megfelelően, a csabaiak rendelkeznek 8 játékossal, azaz papíron a mérkőzést le tudnák játszani és azzal sem lenne gondjuk, ha többségében utánpótlás korú sportolókkal kellene kiállniuk, viszont jelenleg több olyan poszt van, amelyre nincs most elegendő röplabdásuk vagy amelyen egyáltalán nem rendelkeznek bevethető játékossal!

Az MRSZ Versenybizottsága nem sokkal a BRSE közleménye után reagált a kialakult helyzetre. Mindenekelőtt a felsorolt betegeskedő sportolóknak mielőbbi tökéletes felépülést kíván, ugyanakkor a békéscsabai csapatot a szabályok értelmében „ki nem álló”-nak nyilvánítja, így a bajnoki döntő első mérkőzését a Fatum-Nyíregyháza 3:0 (75:0) arányban nyeri, ezzel az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban 1-0-ra vezet.

A békéscsabai játékosoknak természetesen a FATUM Nyíregyháza játékosai és vezetése is jobbulást kíván, s reményét fejezi ki, hogy a pályán dől el a BL-főtáblás indulásról döntő párharc!