Mindhárom Európa-bajnoki selejtezőjét megnyerte női röplabda-válogatottunk a hétvégi franciaországi négyes tornán, s amennyiben a most hétvégi, budapesti torna első napján újra legyőzik Izraelt, úgy a hátralévő mérkőzések eredményeitől függetlenül sorozatban immár negyedszer is megszerzik az Európa-bajnoki részvétel jogát, ahová a csoport első két helyezettje jut majd ki. Horvátország, Szerbia, Bulgária és Románia közösen rendezheti meg a 2021-es női röplabda Európa-bajnokságot idén augusztusban. A CEV közlése szerint a tornára augusztus 18-a és szeptember 4-e között Belgrádban, Plovdivban, Zadarban (Zára) és Kolozsváron kerül sor. A 24 válogatottat felvonultató Eb-n négy hatcsapatos csoportban küzdenek majd a résztvevők, mindegyikből az első négy jut a nyolcaddöntőbe. A kieséses szakaszt a szerb fővárosban és a bulgáriai helyszínen kezdik el, az elődöntőtől pedig már csak Belgrádban lesznek a mérkőzések.A válogatott és a csapatunk kiválósága Tóth Fruzsina nyilatkozott:

Fotó: Hunvolley.hu
 • Az EXTRALIGA és a MAGYAR KUPA győzelem után számodra nem állt meg az élet. Néhány nap pihenést követően már a válogatottban volt feladatod.
  Hogy érzed magad? Mennyire sikerült felvenni a csapat és az edzői stáb ritmusát?

  Már lassan 4 hete edzünk együtt a lányokkal, nagyon jól érzem magam és úgy érzem, hogy hétről – hétre egyre szorosabb kapcsolat alakul ki köztünk, ami segíti a pályán lévő munkánkat.
 • A kinti mérkőzéseket magabiztosan nyerte meg a válogatott. Mit gondolsz az ellenfelekről?
  Úgy gondolom, hogy mind a három csapat erős ellenfél, hiszen mindannyiuk más-más technikai elemben erős, ezért is fontos, hogy a hét folyamán az edzéseken ezeket begyakoroljuk és felkészüljünk ellenük.
 • Pénteken este, ha Izrael válogatottja ellen győz a csapat, sorozatban immár negyedszer lehettek ott az Európa-bajnokságon. Hogy érzed elegendő motiváció ez, vagy a fejben és testben is „kifacsart” játékosokat meccsről meccsre tüzelni kell a kapitánynak?
  Az igaz, hogy egy fárasztó és hosszú szezonon van túl mindenki, de úgy gondolom, hogy amikor a magyar címeres mezt magunkra vesszük és pályára állunk, akkor mindenki egy célért küzd és ez viszi előre a csapatot.
 • Nyíregyházát a válogatottban rajtad kívül Szakmáry Gréta és Heim Gábor is képviseli. Van-e időtök beszélgetni edzések, mérkőzések között? Gyakori téma a FATUM – Nyíregyháza bajnoki és kupagyőzelme?
  Örülök, hogy Nyíregyházáról mi 3-an itt vagyunk és a várost képviselhetjük, nyilván az edzések mellett marad időnk beszélgetni. Természetesen gratuláltak a kupa és a bajnoki győzelmekhez is, de itt most teljesen más célok vannak a szemünk előtt a nyár folyamán és mi most itt ezekre koncentrálunk.
 • Amíg más csapattársad ezekben a hetekben pihen, te keményen dolgozol. Nem hiányzik a lazítás és a kikapcsolódás?
  Mivel számunkra hamarabb vége lett a bajnokságnak, így én is tudtam 2 hetet pihenni a válogatott előtt, és úgy vagyok vele, hogy ez egy hatalmas lehetőség számomra, és hogy majd lesz helye a lazításnak és a kikapcsolódásnak is máskor.
 • A nyár alapvetően minden ember számára a kikapcsolódásról és a pihenésről szól. Lesz-e lehetőséged ennek ellenére ezen a nyáron nyaralást beiktatni?
  Nagyon szeretnék majd valahova elutazni nyaralni, de a hosszú nyári program miatt egyenlőre nem tudok erről semmi pontosat mondani.
 • Következik az Európa-bajnoki selejtező hétvége immár hazai pályán, nézők előtt. Várod már a szurkolókkal történő találkozást?
  Nagyon várom már a hétvégi mérkőzéseket, biztos hatalmas élmény lesz újra nézők előtt játszani, remélem minél több nyíregyházi szurkoló is ott lesz a mérkőzéseken!😊