Vasárnap este megkezdődött az Extraliga elődöntő csapatunk és a többszörös bajnok és kupagyőztes VASAS Óbuda csapata között. Az egyik fél három győzelméig tartó küzdelmet alapszakasz győztesként most is hazai pályán kezdhettük. Csapatunk hamar megmutatta, hogy félre tudták tenni az egy héttel korábbi kupasiker okozta mámort, és teljes koncentrációval vetették bele magukat a csatába. Az első szettben csapatunk rövid idő alatt kialakított egy kisebb, de megnyugtató előnyt, ám többször is figyelmetlenek voltak játékosaink, ezt kihasználva zárkóztak fel az óbudaiak, de csupán közelebb engedtük ellenfelünket, egyenlíteni nem hagytuk és végül hoztuk az első szettet.

A második játszmában is egyből magához ragadta a játék irányítását csapatunk, Nikola Radosová egyre inkább elkapta a ritmust, csapatszinten pedig nagyon jó védekezés és remek sáncmunka jellemezte a csapatot. Ebben az időszakban nem érződött, hogy ezt a játékrészt elviheti a Vasas, ami nem is történt meg és hoztuk a szettet.

A harmadikban a vendégek mindent egy lapra feltéve küzdöttek. Játékosaink okos pontokat szerzetek ebben az időszakban, az volt a kérdés, hogy a hosszú ideig tartó egyenlő közeli állásról melyik gárda tud még egy fokozattal feljebb kapcsolni. Ez csapatunknak sikerült és végül Pintér Andrea ejtésével lezártuk az első meccset.
.
Röplabda: női Extraliga, elődöntő, 1. mérkőzés
Fatum-Nyíregyháza–Vasas 3:0 (20, 18, 25)
Continental Aréna, zárt kapuk mögött, v.: Tillmann, Árpás.
Nyíregyháza: Radosová 17, Ortiz Ruiz 9, Lacombe 7, Vaszileva 10, Pintér 10, Najdic 3. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Fuchs 1, Klaric, Inneh-Varga. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
Vasas: Takács, Giota 1, Popovic-Gamma 11, Török 7, Strunjak 5, Caliskan 5. Csere: Juhár (liberó), Zernovic 8, Kiss, Tettamanti. Vezetőedző: Jakub Gluszak.

Németh Szabolcs: Éppen egy héttel ezelőtt a Magyar Kupa döntőt játszottuk a Békéscsaba ellen, majd „lubickoltunk” a győzelem fantasztikus érzésében. Aztán a hét eleje arról szólt, hogy az edzések mellett fogadtuk a megszámlálhatatlan gratulációt támogatóinktól, szurkolóktól, szimpatizánsoktól. Nagy kérdés volt, hogy a mai mérkőzésre félre tudják -e tenni játékosaim a múltheti sikert és összpontosítanak-e az Extraliga elődöntőre. Úgy gondolom nem volt gond, hiszen végig nagyon koncentráltan játszottunk és küzdöttünk. Gratulálok a csapatomnak! A Vasas komoly és nehéz ellenfél. Kemény mérkőzésre számítok a második elődöntő mérkőzésen csütörtökön Budapesten.