A második mérkőzést rendezték a női röplabda Extraliga bronzmérkőzésén. Az első meccset a Szent Benedek nyerte a Fatum Nyíregyháza ellen.

Nagyszerűen kezdett a hazai csapat, Marija Cicic egymás után nyithatott, és korán komoly előnyt harcolt ki a Fatum. Anija Jurdza rendre ponttal fejezte be a támadásokat, és a centerek is hatékonyak voltak. Féltávnál már tíz pont volt az előny, és a második szettlabdát Merve Cepni értékesítette, így nyerte a játszmát a Nyíregyháza.

A második felvonásban a Szent Benedek kezdett határozottabban, de folyamatosan tapadt ellenfelére a Fatum, és 13-12-nél a vezetést is átvette. A hajrá viszont megint a füredieké volt, ám egy nagy labdamenet után Kristina Belova szépített, és nyílt volt a szett. 20-23 után viszont két vitatott ítélet után nyerte a játszmát a Szent Benedek.

A harmadik játékrész elején villámrajtot vettek a mieink, és 7-1-et mutatott az eredményjelző. Ez az előny aztán meghatározta a szettet, mert végig tartotta a különbséget a Nyíregyháza, sőt a végén tovább nőtt az előny. Jurdza, Belova és Leban is remekül játszott, az utolsó pontot pedig Cepni szerezte, így magabiztosan hozta a játszmát a hazai csapat.

A negyedik felvonás elején tartott a lendület, 9-6-nál időt is kértek a vendégek. Ez használt, mert fordított a Szent Benedek. Ettől kezdve felváltva vezettek a csapatok, de féltávnál a Fatum állt jobban. A hajrá előtt viszont a füredi blokkokkal nem tudtak mit kezdeni a mieink, így egyenlített a vendég gárda, és jöhetett a döntő szett.

Óriási izgalmakat hozott az ötödik játszma. 1-4 után zárkózott fel a Fatum, és a térfélcserénél 8-7-re már a Nyíregyháza vezetett. A folytatásban is szoros volt az állás, de 11-10 után két pontot szereztek a mieink, és végül Lászlop Alexandra pontjával nyerték a mérkőzést, így a párharc állása 1-1. Folytatás csütörtökön Balatonfüreden.

Fatum Nyíregyháza – Szent Benedek 3-2 ( 13, -22, 14, -18, 10)

Nyíregyháza: Cicic 3, Cepni 18, Jurdza 21, Lászlop 7, Belova 14, Leban 22

Csere: Tóth F. (liberó)

vezetőedző: Tomás Varga

Szent Benedek: Stijepic 5, Orosz 4, Michalewicz 2, Nacsa-Pekárik 8, Pérez Ramos 19, Koleva 9

Csere: Fáth, Balogh (liberók), Boshnakova 11, Krakoczki, Jankovic 5

vezetőedző: Kristian Michailov