A Bajnokok Ligája címvédőjével találkozik csütörtökön a Fatum Nyíregyháza. A női röplabda együttes utoljára 2004-ben szerepelt a legjobbak között. Igazi világsztárok érkeznek a Continental Arénába.

Amerikai, holland, lengyel, bolgár és olasz válogatottakkal érkezik Nyíregyházára az Imoco Conegliano. Az az olasz csapat, mely egy éve megnyerte a Bajnokok Ligáját. Volt klub világbajnok, négyszer nyerte meg a világ egyik legerősebb bajnokságát az olaszt, háromszoros kupagyőztes, ötszörös szuperkupa győztes. Náluk játszik a sokak szerint a világ jelenlegi legjobb női röplabdása, Paola Egonu. A 193 cm-es játékos idén Európa-bajnok lett nemzeti csapatával, de van VB ezüstérme is. Németh Szabolcs, a Fatum Nyíregyháza vezetőedzője szerint a Conegliano olyan, mintha fociban a Real Madrid, a Chelsea, vagy a PSG érkezne Nyíregyházára.

Attól függetlenül, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, nem fogunk feltartott kézzel pályára lépni. Szeretnénk pontokat szerezni, megnehezíteni az olasz csapat dolgát. Ők biztosan nem követik el azt a hibát, hogy lebecsülnének minket, de szeretnénk, ha ez a magyar és a nyíregyházi sportélet egyik emlékezetes napja lenne – mondta Németh Szabolcs vezetőedző.

A Fatum Nyíregyháza számára egy igazi ünnepnap lesz a csütörtöki, amikor a világ legjobbjait láthatja vendégül. Utoljára 2003-ban játszott a BL-ben olasz csapat ellen a Nyíregyháza.

A világ egyik legjobb csapata lesz az ellenfelünk. Szeretnénk a legjobbunkat nyújtani az olasz csapat ellen, és élvezni a játékot. Jobban kell röplabdáznunk mint legutóbb, felszabadultan, a saját játékunkat kell játszani – mondta Nikola Radosova, aki az elmúlt hetekben a Fatum Nyíregyháza legjobbja volt.

A csütörtöki meccs 18 órakor kezdődik. Jegyeket elővételben már lehet vásárolni, és a bérletek is érvényesek lesznek a meccsre.