A listavezető Vasas Óbudát fogadta a Fatum Nyíregyháza a női röplabda Extraligában.

Remekül kezdtek a mieink, és 8-3-ra vezettek a mérkőzés elején, főleg Nina Kocic volt eredményes, így korán időt kellett kérnie a vendég együttesnek. Ez nem tudta megtörni a lendületet, remekül játszott a Fatum, és tovább nőtt a különbség a csapatok között. Tóth Fruzsina nagyokat mentett, és jól is blokkoltak a lányok, így 16-8-nál nyolc pont volt az előny. Előbb egy ászt, majd egy hálóérintést vitattak a mieink, a reklamáló Adrian Chylinski pedig piros lapot kapott, így 16-12-re módosult az állás. Szerencsére ez sem törte meg a csapatot, 20-13-al kezdődött a hajrá. Az első szettlabdát értékesítette is a Nyíregyháza, és nyerte az első felvonást.

A második játszma Lászlop Alexandra remek nyitásaival indult, de volt rá válasz Vasas részről, és 3-0 után fordítottak, majd három ponttal meg is léptek. Féltávnál 8-12-őt mutatott az eredményjelző, de folyamatosan tapadt ellenfelére a Fatum. 16-18-nál kettőre csökkent a hátrány, majd egy hatalmas mentés után Ana Flavia Galvao ászával egyenlítettünk! A hajrá 20-21-el indult, de két vendég ász következett. Végül nyerte a játszmát a Vasas, és egyenlített.

A harmadik felvonás egy nagy labdamenettel indult, és felváltva estek a pontok. Bannister ütéseivel viszont előnyt szereztek a fővárosiak, és féltávnál 6-12 volt az állás. Egy hazai kettős cserét szabálytalannak véltek a játékvezetők, újabb piros lap következett, és percekig állt a játék. Bár nagy volt a különbség, becsülettel küzdöttek a mieink, és próbáltak faragni a hátrányon. A szettet végül a Vasas nyerte.

A negyedik játszma eleje szoros volt, Nina Kocicban bíztak leginkább a társak, és 26 pontnál tartott már ekkor. A fővárosiak 11-10-re vezettek, de nem sikerült élni az egyenlítési lehetőséggel, sőt a vendégek megléptek. 13-16-nál a liberó Tóth Fuzsina tett át egy labdát, ami végül pontot eredményezett! Néhány rossz támadás után viszont a Vasas befejezte a mérkőzést, melyet 3-1-re nyertek a budapestiek.

Fatum Nyíregyháza – Vasas Óbuda 1-3 (15, -20, -15, -19)

Nyíregyháza: Jeremic 6, Carabali 4, Galvao 2, Kocic 34, Szabó L.4, Lászlop 4

Csere: Tóth F.(liberó), Farkas G. , Antivero 4, Földi

vezetőedző: Adrian Chylinski

Vasas: Fricova 9, Papp 10, Török 3, Abdulazimova 3, Gülübay 6, Bannister 22

Csere: Juhár (liberó), Tóth S., Jámbor, Sillah 9, Gyimes-Capet 3, Erőss

vezetőedző: Ioannis Athanasopoulos

Adrian Chylinski:- Az első szettben remekül játszottunk, és sikerült is megnyernünk azt a játékrészt. A másodikban is volt esélyünk, de voltak vitatott szituációk, melyek nagyon bosszantottak, és a végjátékban veszítettük el a játékrészt. A folytatásban már megmutatta a Vasas, hogy miért a legjobb csapat jelenleg Magyarországon. Harcoltak, küzdöttek a lányok, ez a hozzáállás tetszett. Kicsit a második szett miatt vagyok csalódott, abban több volt.