Bár a Kaposvár-Békéscsaba meccs még hátravan az alapszakaszból, a lényegi kérdések eldőltek a női röplabda Extraligában. A somogyiak még megelőzhetik az előttük egy ponttal álló Újpestet, és ezzel az ötödik helyen zárhatnak, de az első négyben már nem lehet változás. A Vasas nyerte az alapszakaszt a BRSE, a Szent Benedek és a Fatum Nyíregyháza előtt.

A mieink számára nem kezdődött jól a bajnokság, de nagy hajrával sikerült előre lépni. 21 pontot szerzett a csapat, 6 győzelem mellett 8 alkalommal kapott ki a gárda, ebből háromszor is nagy csatában, döntő szettet követően 3-2-re. A győzelmek esetén viszont hatból ötször 3-0-ra nyert a csapat. A csapat játékosai 824 pontot szereztek támadásból vagy blokkból, ez a harmadik legtöbb. 88 ászt nyitott a Fatum, ennyire csak a Vasas volt még képes. Ugyanakkor a nyíregyházi lányok rontották el a legtöbb szervát. 120 alkalommal szereztek sánc után pontot a mieink, és összesen 1774 alkalommal támadtak az alapszakasz során.

Ami az egyéni statisztikákat illeti, a szélső ütők közül Selena Leban lett a mezőny legjobbja, 239 pontot szerzett. Merve Cepni és Anija Jurdza mutatói folyamatosan javultak, előbbi 138, utóbbi 124 ponttal zárt. Yagmur Karaoglu érzékeny veszteség volt, a török légiós 25 szettet játszott nyíregyházi színekben, de így is több mint 100 pontot szerzett sérülése előtt. A liberók rangsorában azon játékosokat tekintve, akik legalább az alapszakasz meccseinek felén pályára léptek, Tóth Fruzsina lett posztján a legjobb az Extraligában. A centerek közül Merve Cepni a hatodik helyen végzett a mutatók alapján a posztonkénti rangsorban.

Innen folytatjuk majd a bajnokságban, de előtte még jön a Magyar Kupa bronzmeccse!