A kommentátorok rémálma. Kovács Francesco Machado Genesis del Carmen. A Fatum Nyíregyháza feladója ugyanis férjhez ment, így aztán tovább bővült az eddig sem rövid neve. Pampuch Csaba másodedző egy másodperc alatt megoldotta a problémát: „Hívjátok egyszerűen Kovácsnénak…”

Nos természetesen „Kovácsné” – aki erősen tiltakozott a név ellen – is ott volt a csapat keddi edzésén. Sérülés után tért vissza, de egyelőre jól reagál a terhelésekre a lába. A másik feladó, Marija Cicic és a liberó Viktoriia Nikolaichuk sem unatkozott, folyamatosan érkeztek a labdák arra a térfélre, ahol a fogadást és a feladást gyakorolták a lányok. Az erőnléti tréningek mellett labdás edzéseket is tart Leonidas Gaitanakis vezetőedző. A felkészülés három hete kezdődött.

Fizikai, erősítő edzésekkel kezdtünk, majd nagy hangsúlyt kapott az egyéni képzés, hogy javítsuk a technikát, fejlesszük a képességeket. Pozitívak a benyomásaim a csapatról, optimista vagyok. Tudom, hogy a keret fiatal, és hosszú, kemény út vár ránk amin elindultunk, de fogékonyak a lányok a munkára. Szeptember 9-én vívjuk az első edzőmérkőzést a Diósgyőr ellen, idegenben. Itt a legfontosabb cél még a rutinszerzés. Több játékosunk hiányozni fog a válogatottak szereplése miatt, ők majd 11-e után csatlakoznak hozzánk – mondta Leonidas Gaitanakis vezetőedző.