A párviadal nyitányán a FATUM szettvesztés nélkül biztosan nyert. Múlt csütörtökön már izgalmasabb volt a fővárosi második találkozó, mert a Vasas szettet nyert. Ez még belefért, hiszen a lényeg a második győzelem megszerzése volt. A két együttes vasárnap ismét a CONTINENTAL Arénában találkozott. A harmadik mérkőzésén kiharcolta a fináléba kerülést a kupagyőztes FATUM- Nyíregyháza, miután 3:1-re legyőzte a címvédő Vasas Óbudát. A fővárosiak a második szettet megnyerték és a harmadikban is sokáig vezettek, végül azonban a Németh Szabolcs lányai kiharcolták a döntőt érő győzelmet.
Az első szettben a fővárosiak játékán érződött, hogy szeretnének megkapaszkodni az utolsó szalmaszálba, igyekeztek tartani a lépést. megnyugtató előny csak az etap hajrájában kezdett összejönni.
A második szettet
a fővárosiak kezdték ponttal és jobban, mert a hazaiak sokat hibáztak. Támadásaink ebben a szettben nem voltak igazán hatékonyak. A VASAS meglépet és nem akart csökkenni a vendégek előnye. Ekkor pályára lépett Karla Klaric, majd Sina Fusch, Inneh-Varga Eliza Genesis Francesco is. Nem jöttek be a húzások olyannyira hogy a második játszmalabdát értékesítve egyenlítettek. A harmadik felvonásban is felszabadultan és pontosabban játszott ellenfelünk. Csapatunk nagy erőfeszítéssel többször is próbálta utolérni ellenfelét, ami szerencsére a legjobbkor a szett végén sikerült. A negyedik játékrészben sem adták olcsón a bőrüket a fővárosiak minden pontért küzdöttek, ám hiába. Játékosaink szeme előtt már ott lebegett a döntő és ezt nem akarták elszúrni.


Női Extraliga elődöntő, 3. mérkőzés:
Fatum Nyíregyháza – Vasas Óbuda 3:1 (18, –16, 23, 13)
Nyíregyháza. V: Ujházi, Adler.
FATUM: Radosová 15, Ortiz 10, Lacombe 15, Vaszileva 14, Pintér 12, Najdics 2. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Varga E. 3, Fuchs, Klaric 1, Francesco, Lászlop. Vezetőedző: Németh Szabolcs. VASAS: Török K. 12, Strunjak 4, Fábián 2, Zernovic 10, Giota 8, Gamma 17. Csere: Juhár (liberó), Kiss G., Caliskan, Tettamanti. Vezetőedző: Jakub Gluszak.
Edzői értékelés
Németh Szabolcs: – Hihetetlenül boldogok vagyunk, hogy sikerült bejutnunk az Extraliga döntőjébe. Köszönhetően annak, hogy ezt az első három mérkőzésen sikerült teljesíteni, most van egy hetünk felkészülni a húsvét után kezdődő bajnoki fináléra. Nem tudjuk, hogy ki lesz az ellenfelünk, de kíváncsian várjuk a másik ág következő mérkőzését. A mai meccsről összességében azt tudom mondani, hogy a VASAS ismét komoly küzdelemre késztette csapatunkat. Kiváló röplabdát játszottak, de a második szettet leszámítva uraltuk a mérkőzést és a hibáink ellenére is sikerült ráerőltetni akaratunkat és hozni a meccset. Itt nem állunk meg, hiszen célunk továbbra is a bajnoki cím. Nagyon köszönjük a szurkolóink eddigi biztatását és azt a sok üzenetet, amit naponta kapunk. Nagyon hiányoznak a mérkőzésekről. Kérem, hogy bízzanak továbbra is a CSAPATUNKBAN és a következő hetekben is szurkoljanak nekünk a távolból.
Jakub Gluszak: – Azt gondolom, megfelelően felkészültünk a párharcra, de a Nyíregyháza a támadásbefejezésekben végig hatékonyabb volt, ez döntött a javukra. Ők voltak a jobbak, gratulálok nekik a döntőbe jutáshoz, de eltökélt célunk, hogy egy ilyen nehéz szezon végén megszerezzük a bronzérmet. Büszke vagyok a csapatomra, mert a második mérkőzés után felemelt fejjel lépett pályára, végig harcolt, nem adta fel egy pillanatra sem. Ezt várom a folytatásban is

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–0 a FATUM – Nyíregyháza javára.