A jövő héten elkezdődik a bronzcsata a Szent Benedek RA ellen. A fürediekkel az alapszakasz során két izgalmas mérkőzést játszott a Fatum Nyíregyháza, hazai környezetben 3-1-re sikerült győzni, majd idegenben 3-2-re kaptak ki a mieink.

Annak a találkozónak nagy volt a tétje, ugyanis nyíregyházi siker esetén a harmadik helyen zárhattuk volna az alapszakaszt, és könnyebb út vezethetett volna a négy közé. Nyerte is az első két szettet a Nyíregyháza, de aztán előbb egyenlítettek a hazaiak, majd a döntő játszmát – és ezzel a meccset is – megnyerte a Szent Benedek. Ezzel pedig ők zártak a harmadik pozícióban, és három mérkőzés alatt legyőzve az Újpestet az elődöntőbe jutottak. Itt viszont a Békéscsaba megállította őket, igaz, nagyon szoros találkozókon. A csabaiak hazai környezetben, majd Balatonfüreden is csak 3-2-re győztek, az utolsó meccset viszont 3-0-ra hozták, így a fináléba jutottak.

A mieink óriási csatát vívtak a Kaposvárral, és csak az ötödik meccs döntött a Fatum javára, majd a Vasas nyerte az elődöntős párharcot, így a bronzéremért csatázhatunk. A három nyert mérkőzésig tartó párharc szerdán indul idegenben, majd a jövő héten szombaton látjuk vendégül a Szent Benedeket. Május 4-én ismét Balatonfüred lesz a helyszín, mindhárom meccsről lesz a hunvolley.tv-n élő közvetítés.