Hétfőn 2022-ben először lép pályára tétmérkőzésen a Fatum Nyíregyháza. A mieink a bajnokság meglepetéscsapatához, a Szent Benedekhez utaznak az MVM Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésére.

Nem volt sok szünet a lányoknak, az ünnepek alatt kaptak pár napot, hogy feltöltődjenek. Úgy érzem ez sikerült, mert a héten végig nagyon elszántan, lendületesen dolgozott a csapat. Folyamatosan hangoztattuk, hogy számunkra a Magyar Kupa és a bajnokság a legfontosabb, ahhoz pedig, hogy megvédhessük címünket, le kell győznünk a párharc során a Szent Benedeket – mondta Németh Szabolcs vezetőedző.

A balatonfürediek egy ideig a tabella élén is álltak az Extraligában, és ugyanolyan mutatóval zárták az esztendőt, mint a Fatum – hét meccsből öt győzelem. Jelenleg a bajnoki tabellán a nyíregyháziak mögött a harmadik helyet foglalják el. A kupában a Fatum a DVTK-t verte az előző körben, míg a Szent Benedek az UTE-t búcsúztatta. A két gárda a bajnokságban már találkozott, akkor a Continental Arénában biztosan győztek a mieink. A hétfői meccs 17 órakor kezdődik, és a Hunvolleytv közvetíti. A visszavágó pénteken, 18 órakor lesz. A győztes a döntőbe jut!