Csehországban lép pályára nemzetközi kupamérkőzésen a Fatum Nyíregyháza. A női röplabdások két meccset is vívnak a héten. Mindkét találkozót idegenben rendezik.

A cseh VK Prostejovval találkozik a Fatum-Nyíregyháza a női röplabda Challenge Kupa főtáblájának 1. fordulójában. A csehek a selejtezőben kettős győzelemmel búcsúztatta az osztrák ATSC Kelag Klagenfurtot, idegenben 3-1-re, míg otthon 3-0-ra nyertek, így a 32 közé jutottak.

December 21-én és 22-én Csehországban rendezik majd mindkét mérkőzést. A mieinknek önbizalmat adhat, hogy a hétvégén jó játékkal nyert a Nyíregyháza 3-0-ra az Újpest ellen, és ezzel bejutott a Magyar Kupában a négy közé.

– A Prostejov nagyon jó ellenfél, de nem verhetetlen. Vezetik a bajnokságot, jó formában vannak, és jó játékosaik vannak, de nem feltartott kezekkel utazunk Csehországba, szeretnénk ott is a szombatihoz hasonlóan jó teljesítményt nyújtani, és jó eredményt elérni – mondta Tomás Varga vezetőedző.

A Prostejov kerete erős, cseh válogatottak mellett brazil légiósaik is vannak. A Fatumnál legutóbb a Magyar Kupa mérkőzésről hiányzott Yagmur Karaoglu. A török légiós dereka már jobban van, de még kérdéses a játéka Csehországban. A szerdai mérkőzést román-horvát játékvezetői páros vezeti, és 17 órakor kezdődik a találkozó, csakúgy mint a csütörtöki összecsapás, ahol egy román-holland páros bíráskodik.