Az elődöntő visszavágóján lépett pályára Budapesten a Női Röplabda Magyar Kupában a Fatum Nyíregyháza. Az első meccset a Vasas nyerte 3-1-re a mieink ellen.

Nagyon sok hibával kezdődött a meccs mindkét oldalon, ami talán a nagy tétnek volt betudható. Az angyalföldiek stabilizálták hamarabb a játékukat, így 7-3-nál időt kellett kérnie Tomás Vargának. Több hosszú labdamenet következett, a Vasas blokkok nehéz feladat elé állították a mieinket. Anija Jurdza kapta el elsőként a fonalat, több jó támadása és blokkja is volt egymás után. A hajrában szépített a Fatum, de így is nyerte az első szettet a házigazda.

A második játszma eleje remekül indult, három pontot szerzett zsinórban a Nyíregyháza, és vezetett, ám 4-4-nél egyenlítettek a fővárosiak. Továbbra is Jurdza volt hatékony, az egész mezőny legeredményesebb játékosa volt ekkor. Felváltva estek a pontok, sokkal stabilabb volt a mieink játéka, mint az első szettben. Féltávnál maradt a döntetlen, de 13-14 után három Vasas pont következett. Válaszként jött egy 4-0-s nyírségi roham, és 19-19 volt az állás a hajrá előtt. A végjáték a Vasasnak sikerült jobban, nyerték ezt a szettet is, és ezzel eldőlt, hogy ők játszhatnak a döntőben, a Fatum Nyíregyháza pedig a bronzéremért küzdhet majd a Magyar Kupában.

A harmadik játékrész Kovács-Francesco Genesis ászával indult. Felváltva estek a pontok, 13-12 után viszont megléptek az angyalföldiek. A mieinknél Darlene Ramdin, Viktoriia Nikolaichuk és Földi Boglárka is pályára léphetett, és több játékost cserélt a Vasas is. Végül nyerte ezt a szettet is a hazai csapat, így 3-0 lett a végeredmény.

Vasas Óbuda – Fatum Nyíregyháza 3-0 (16, 19, 18)

Vasas: Török 8, Bannister 8, Papp 5, Abdulazimova 7, Skrypak 3, Fricova 12

Csere: Juhár, Szalai (liberók), Vezsenyi 3, Jámbor 4, Fábián 2, Kump 4

vezetőedző: Ioannis Athanasopoulos

Nyíregyháza: Cicic, Leban 9, Cepni 4, Lászlop 2, Jurdza 13, Valentová 4

Csere: Tóth F. (liberó), Kovács-Francesco 2, Ramdin, Nikolaichuk 1, Földi

vezetőedző: Tomás Varga

Fotó: vasassc.hu; Fotós: Vasas Attila