Öt Extraligás és egy szlovák csapatot felvonultató, három napos felkészülési tornát rendeztek a hétvégén Nyíregyházán. A trófeát a bajnok és kupagyőztes házigazda csapat nyerte meg a Szent Benedek és az MTK előtt.  Németh Szabolcs az előző napokhoz képest sokat forgatta a csapatát, minden benevezett játékos – így a pénteken még pihenő Bodovics Hanna is – lehetőséget kapott. Csapatunk nem kezdte kifejezetten jól a torna vasárnapi fináléját hiszen sokáig hátrányban volt a jól védekező balatonfüredi gárdával szemben. A csereként beálló Vaida Beáta ásznyitásával kezdődött meg a zárkózás, majd Radosová ütött pontot. Hosszú labdamenetek következtek végül lányaink behúzták az első játszmát.

A második szett talán a torna leglátványosabb játékrésze volt nyíregyházi szempontból. Előbb a születésnapos Lászlop Alexandra, majd Pintér Andrea is betakarta az ellenfél addig igen aktív játékosát, Tia Jimersont. Lászlop közben nyitópozícióba került, két ászt is ütött, az ekkor kialakult 6-7 pontos előnyt aztán Vasileva növelte tovább.
A harmadik játszmában is jól játszottunk, de a balatonfüredi csapat kapaszkodott. A legvégén Dékány Bernadett sikerült megállítatani a Szent Benedek zárkózását és lezárta a mérkőzést. A Fatum-Nyíregyháza a tavalyi évhez hasonlóan idén is megnyerte a névszponzor és a Nyíregyházi Élsport Kft. által szervezett tornát.

Döntő mérkőzés:

Fatum-Nyíregyháza–Szent Benedek RA 3:0 (23, 15, 22)

Continental Aréna, v.: Csizmarik, Rácz.Nyíregyháza: Radosová 11, Lászlop 10, Burazer 6, Vaszileva 15, Pintér 8, Francesco 4. Csere: Tóth D., Tóth F. (liberók), Vaida 4, Tiemi, Glavinic 2, Dékány 2, Bodovics. Vezetőedző: Németh Szabolcs.