A női röplabda Extraliga elődöntőjének második mérkőzésén Budapesten lépett pályára a Vasas vendégeként a FATUM- Nyíregyháza. Az első játszmában szó szerint egymásnak estek a játékosok, de a szett nagy részében mieink vezettek.20-24-nél négy szettlabdája is volt a csapatunk,de az angyalföldiek egyenlítettek. Végül több mint fél órás játék után 31-29-re hoztuk az első felvonást. A második szett 5-1-es hazai vezetéssel indulT.Ebben a szettben is komoly labdamenetek voltak, de az előny a hajráig kitartott és az első játszmalabdát értékesítve megnyertük a második szettet is. A harmadik játszma eleje a Vasasé volt, de 13-11-nél két pontra zárkóztak fel lányaink. Használt a hazai vezetőedző időkérése, mert ismét megléptek a fővárosiak. A hajrá ezúttal is izgalmasan alakult végül mégis a Vasas örülhetett, így a párharc során először nyertek játszmát. A negyedik szett eleje a csapatunknak sikerült jobban, 7-1-re is vezettünk Ekkor viszont több ütést is elrontottak a mieink, így két pontra feljött a Vasas. A mérkőzés utolsó része a szokásos izgalmat hozta. 21-22-nél a meccs egyik legszebb labdamenete végén Pintér blokkolt nagyot. Vasileva ütése után jöhetett a meccslabda, melyet Radosová értékesített, így 3-1-re győzött a csapatunk és 2-0-ra vezet a párharc során.

Női Extraliga elődöntő, 2. mérkőzés:
Vasas Óbuda – Fatum Nyíregyháza 1:3 (–29, –18, 24, –23)

Folyondár utca. V: Halász T., Kiss Z.
VASAS: Tettamanti 2, Gamma 23, Török K. 13, Strunjak 7, Caliskan 3, Zernovic 16. Csere: Juhár (liberó), Kiss G., Giota 5, Fábián 1, Takács D. 3. Vezetőedző: Jakub Gluszak. FATUM: Radosová 20, Ortiz 13, Lacombe 12, Vaszileva 4, Pintér 12, Najdics 1. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Fuchs, Klaric 14, Francesco, Varga E. 2 Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Németh Szabolcs: – Nagyon örülök a mai győzelemnek. Ebben a párosításban a VASAS ÓBUDA ellen 2-0 arányban vezetni nagyon megnyugtató. Természetesen ennek ellenére nem dőlhetünk hátra, hiszen még nincs vége az elődöntőnek. A mai mérkőzés az első perctől az utolsóig hatalmas küzdelmet hozott. Erre számítottunk, hogy a hazai csapat mindent egy lapra feltéve küzdeni fog. A játékunkban voltak hibák, de mindig tudtunk válaszolni és megfordítani az eredményt. Úgy gondolom, hogy a mai meccsen is igazi CSAPATKÉNT működtünk. Vasárnap következik a harmadik meccs ismét hazai pályán. Szeretnénk akkor is győzni és bejutni a döntőbe.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Fatum Nyíregyháza javára.