Távozik a Fatum Nyíregyháza játékosa, Kovács-Francesco Genesis.

A feladó 2016-ban érkezett Nyíregyházára, és azóta a csapat meghatározó játékosa volt. Az Extraligában egy arany, két ezüst és egy bronzérmet szerzett az együttessel, háromszoros Magyar Kupa győztes, de volt második, kétszer pedig harmadik is a Fatum Nyíregyházával. A magyar bajnokság legjobb feladója is volt.

Idén főszerepet játszott abban, hogy a kupában a dobogó harmadik fokára állhatott a csapat, pedig egy komoly sérülés után tért vissza. Volt időszak, amikor a testvére, Isis is a Nyíregyháza játékosa volt, az elmúlt esztendőkben viszont csak ritkán találkozhatott a családtagokkal. A szerelem is Nyíregyházán talált rá, férjhez ment, és már együtt tervezik a jövőt. Bár a Fatum vezetése szerette volna ha marad, szerződést is kínáltak Genesisnek, de végül a játékos családi okok miatt a váltás mellett döntött.

– Spanyolországban élnek a testvéreim, édesanyámmal pedig hat éve nem találkoztam. Nagyon hiányoznak, ezért úgy döntöttünk, hogy Spanyolországba költözünk, és ott szeretnék még röplabdázni. Úgy éreztem, szükségem van egy kis váltásra. Nehéz időszak van a hátam mögött, a sérülés alatt jöttem rá, hogy mennyire hiányzik a család, szeretnék többet lenni velük. De nem végleges a búcsú, Nyíregyházán megmarad a lakásom, és szeretnék még visszajönni. A város, a csapat mindig ott lesz a szívemben, nagyon szerettem a csapattársaimat, a szurkolókat, a klubot. Úgyhogy remélem, csak átmeneti a búcsú – mondta Kovács-Francesco Genesis.

Genesisnek köszönjük mindazt amit a klubért, Nyíregyházáért tett, sok sikert kívánunk neki Spanyolországban!