Utolsó előtti bajnoki mérkőzését játszotta csapatunk ebben a naptári évben. Az alapszakasz 6. fordulójából halasztott meccset játszottuk le a Szent Benedek ellen. A kezdőben több olyan játékos is lehetőséget kapott, akik az elmúlt meccseken kevesebbet játszottak. Inneh-Varga Elizabet élt is az eséllyel, az első szettben rendre pontosan támadott. A balatonfürediek nem ijedtek meg és sokáig tartották a lépést csapatunkkal, de a hajrá nekünk sikerült jobban, és 25-20-ra nyertük a játékrészt.
A második felvonásban rögtön előnyt szerzett csapatunk, és úgy tűnt, ez a játszma simább lesz. Varga mellett Vasileva volt még ponterős, és végig vezetett is a csapat, de a végjáték izgalmasan alakult. Az ex nyíregyházi Valdez vállára vette a vendégeket, és faragtak a hátrányból, de a szettet ezúttal is nyertük 25-22-re.
A harmadik játékrész volt a legsimább, amit végül 25-13-ra hozott csapatunk kialakítva a 3-0 végeredményt.

Fatum Nyíregyháza – Szent Benedek 3-0 ( 20, 22, 13)
Nyíregyháza: G. Francesco 1, Vasileva 10, Inneh-Varga 20, Fuchs 3, Pintér 6, Ortiz 6 Csere: Tóth F.(liberó), Radosová 12, Lacombe, Najdic

Németh Szabolcs vezetőedző értékelése:
Nagyon örülök, hogy le tudtuk játszani ezt a mérkőzést, ami azt is jelenti, hogy a szimpatikus balatonfüredi csapata visszatérhetett a kényszerpihenő után az alapszakasz küzdelmeibe. A ma mutatott játékunkról azt tudom mondani, hogy a kiélezett helyzetekben olykor kapkodtunk, nem voltunk türelmesek. Voltak látványos labdamenetek, de sajnos sok hiba is csúszott a játékunkba. Az említett hibákat a következő meccseken tovább kell finomítani. Bízom abban, hogy a rájátszás időszakhoz érve ezek egyre kevesebbszer fordulnak majd elő. A szurkolóink a televízió képernyői előtt láthatták, hogy próbáltam minden játékosnak bizonyítási lehetőséget adni. Összességében örülök a győzelemnek. Jövő héten kedden következik az év utolsó mérkőzése, amit a VASAS ÓBUDA ellen vívunk. Az következő napokban erre fogunk készülni. Nagyon remélem, hogy játékosaim egy héttel az ünnep előtt nem engednek le és a keddi mérkőzésen teljesítik azt, amit elvárok tőlük .