Csapatunk a bajnokság rangadóján az éllovas és eddig veretlen Swietelsky-BRSE alakulatához látogatott, s magas színvonalú, fordulatos és izgalmas mérkőzésen győzött négy játszmában, ezzel megszakítva a csabaiak veretlenségi sorozatát. Az első szettben meggyőzően játszott csapatunk, és az izgalmas végjátékban előnyhöz jutottunk. A folytatásra feljavultak a hazaiak, majd Németh Szabolcs feladót cserélt. Drámai volt a hajrá, hiszen két játszmalabdánk is volt, ám hibáikkal szetthez juttattuk a békésieket. A harmadik etap elején újra feladót cserélt csapatunk és 19:15-ös hazai vezetésnél, időkérés után megtáltosodtunk és izgalmas hajrában a második szettlabdát értékesítettük. A negyedik felvonás nagy részében a mieink vezettek, és a végjátékban ismét jól összpontosítva színvonalas meccsen értékes skalpot szereztünk.

Röplabda: Női Extraliga
Békéscsaba-Fatum Nyíregyháza 1:3 (-23, 27, -23, – 22)
Békéscsaba, zárt kapus, v.: Bátkai-Katona.

Békéscsaba: Prekárik 17, Vander Weide 23, Koseková 2, Grudina 10, Glemboczki 11, Drpa 9. Csere. Molcsányi (liberó), Cicic. Vezetőedző: Tóth Gábor. Fatum-Nyíregyháza: Vasileva 17, Pintér 7, Najdic 2, Lacombe 13, Radosova 19, Ruiz 16. Csere: Tóth F.,, Tóth D. (liberók), Francesco, Inneh-Varga 10, Fuchs. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Edzői értékelések:
Tóth Gábor: – Kétszer is nagy előnyt adtunk le, ami ezen a szinten nem megengedhető. A harmadik játékrész volt a mérkőzés kulcsa, ott nem tudtunk élni a kínálkozó lehetőséggel, ami megbosszulta magát. Gratulálok a Nyíregyházának, nagyon jól játszottak.
Németh Szabolcs: – Ahogy már a mérkőzés előtt lehetett rá számítani a két legjobb formában lévő klub csapott össze. A szettek is bizonyítják, hogy nüánszokon múlt minden labdamenet, ami ma a mi javunkra döntött. Mindkét csapatnak egy-egy veresége van a másiktól. Készülünk tovább. Mindkét csapat megérdemli azt a pozíciót, amit betöltenek a bajnokságban, hiszen messze a legmagasabb szintű röplabdát játsszák.