A FATUM -Nyíregyházára a bajnokság elején lejátszott két rangadó( Kaposvár, Vasas) után újabb nehéz feladat várt. A hét elején lezajlott pályaválasztói cserét követően a nagy rivális Békéscsabát fogadta a csapat a Continentál Arénában. A járványügyi szabályok szigorú betartása mellett lehetőség van nyilvános bajnoki mérkőzést rendezni. Ezt ismét meghálálta a hazai közönség(is) hiszen közel 800 néző látogatott ki a szombat esti mérkőzésre. A két veretlen gárda összecsapása végig hatalmas küzdelmet hozott.

  • Az első szettben a vendégek kezdtek jobban és a pontos támadásaik révén sokáig vezettek. Németh Szabolcs lányai a szett közepén átvették az irányítást és végül meg is nyerték a játszmát.
  • A második szett is a BRSE vezetésével indult. Izgalmasan alakult a játékrész és a vendégek összpontosítottak jobban. Cserékkel is próbált frissíteni a hazaiak vezetőedzője, de nem használt, így a BRSE egyenlített.
  • A harmadik szett is magas színvonalú játékot hozott mindkét oldalon. A játszma hajrája izgalmasan alakult, a FATUM négy szettlabdát hárítva egyenlített, sőt 26-25-nél játszmalabdája volt. Végül 29-27-re a BRSE nyerte a hatalmas csatát.
  • A negyedik felvonás első fele a Nyíregyházának alakult jobban, sikerült egy komolyabb előnyt is kiharcolni, de a Békéscsaba felzárkózott. Ettől kezdve szoros volt az állás. A vendégek az első meccslabdáját értékesítve megnyerték a találkozót.
Vereség a rangadón! 2

Fotó: Dobó Ferenc

Röplabda: női Extraliga, 4. forduló
Fatum-Nyíregyháza–Békéscsaba 1:3 (19, -18, -27, -22)
Continental Aréna, 800 néző, v.: Jámbor, Árpás.

Nyíregyháza: Najdic 2, Radosová 21, Lászlop 2, Lacombe 14, Vaszileva 14, Ortiz Ruiz 11. Csere: Tóth D., Tóth F. (liberók), Inneh-Varga 6, G. Francesco, Fuchs. Edző: Németh Szabolcs. Békéscsaba: Glemboczki 17, Grudina 5, Koseková 3, Vander Weide 15, Pekárik 6, Drpa 17. Csere: Molcsányi (liberó), Bezsonova 1, Cicic 1. Edző: Tóth Gábor

Németh Szabolcs: Azt kaptuk amire számítottunk. Egy nagyon jól játszó Békéscsaba volt ma az ellenfelünk. Végig hatalmas volt a küzdelem a pályán a két csapat között. Sajnos a döntő szituációban nem összpontosítottunk eléggé és sok hiba csúszott a játékunkba. Ennek ellenére nem gondolom, hogy a mai vereség kapcsán tragédia történt, hiszen ebben a bajnokságban mi már megvertük a Kaposvárt és a Vasast a harmadik nagy riválissal szemben sajnos most alul maradtunk. Elemezni és javítani fogjuk hibáinkat. Tanulnunk kell a mai vereségből. Megyünk tovább és készülünk a következő mérkőzésre. Ma a Békéscsaba jobb volt. Gratulálunk nekik.

Tekintse meg a mérkőzés utáni sajtótájékoztatót: