Teljes fordulót játszottak szombaton a női Extraligában. A hétvége rangadóján a Fatum Nyíregyháza a Vasas otthonában győzött. A mérkőzést csapatunk több, mint 2 óra alatt hozta legnagyobb riválisa ellen. A meccset a hazai csapat kérésére zárt kapuk mögött játszották azonban az M4SPORT + élő közvetítésének köszönhetően ország-világ láthatta Németh Szabolcs csapatának győzelmét.

Vasas Óbuda – Fatum-Nyíregyháza 1:3 (–24, –19, 23, –18)
Folyondár utca, zárt kapuk mögött. V: Mezőffy, Adler.
VASAS: Török 10, Kalicsanyin 6, Gamma 18, Takács D. 3, Strunjak 6, Nogueras 3. Csere: Juhár (liberó), Märcz, Zernovic 9, Kiss G., Windisch, Ambrosio 3. Vezetőedző: Jakub Gluszak.
FATUM: Ortiz 8, Najdics 3, Radosová 16, Lászlop 3, Lacombe 14, Vaszileva 15. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Varga E. 1, G. Francesco. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
Jakub Gluszak: – Az első szettet nem szabadott volna elveszítenünk négypontos előnyről, talán fejben már a következőre gondoltunk, a dekoncentráltságunkat pedig kihasználta a Nyíregyháza. A másodikban ez benne maradt a fejekben, ráadásul Kingát is elveszítettük. A harmadikban végre úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna, de a negyedik etap második fele egyáltalán nem a mi röplabdánk volt. Gratulálok a nyírségieknek.
Németh Szabolcs: – Azt kaptuk, amire számítottunk: egy jól összerakott csapat otthonába látogattunk. De az a csapategység, amiről már korábban is beszéltem, most is jól jellemzett minket, hiszen az első játszma végén gyakorlatilag vert helyzetből fordítottunk. Ettől viszont lendületet kaptunk, s bár a harmadik játszma végjátékát elszúrtuk, a negyedikben a Vasas taktikai változtatásaira is tudtunk választ adni.

A mérkőzést követően Németh Szabolcs vezetőedző, Tóth Fruzsina és Kőhalmi Richárd a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője értékelte a látottakat: