Alig három hét múlva megkezdődik a 2020/2021 Női röplabda Extra liga. A FATUM – Nyíregyháza csapata hosszú alapozás végéhez közeledik. Az új szakmai stáb a nyár elején úgy próbálta összeállítani a felkészülés programját, hogy a csapat minden tagja októberre fizikailag és mentálisan is folyamatosan hadra fogható legyen a sűrű bajnoki és kupa menetrendben. A kialakított heti edzésrend mellett folyamatos frissítés, napi regenerálódásra vannak kötelezve a játékosok akiket erőnléti edző, masszőr, fizikoterapeuta, gyógytornász “felügyel” napi szinten. Minden odafigyelés ellenére is adódhatnak olyan nemvárt tényezők amik a játékosok szerepeltetését megakadályozzák. Az edzői stáb számára szeptember első napjai váltak ilyen “rémálommá” hiszen egy hét alatt három kulccemberét veszítette el a csapat.

Az első sérülés Pintér Andinál kezdődött, akinek fáradásos törés keletkezett a jobb bokájában. A tüzetes orvosi vizsgálat megállapította, hogy egy tavalyról megmaradt és nem megfelelően kezelt(pihentetett) sérülés újult ki. Felépüléséhez minimum 1-2 hónapra pihenésre és kezelésekre lesz szükség.

Sérülések hete 2

A következő “kieső” Genesis Francesco, aki igazán nem sérülés miatt kénytelen kihagyni a felkészülés utolsó szakaszát. Elsőszámú feladónk az elmúlt napokban gyomor problémákra panaszkodott, hányásos tünetekkel. A kórházi kezelés megállapította, hogy májgyulladása van, amit  néhány nap kórházi kezelést követően most otthonában pihen ki. Az ő elvesztése azért is nagyon fájdalmas, hiszen nagyon jó formát mutatott a felkészülés középső szakaszában.

Sérülések hete 3

A hét utolsó “maródija” Lacombe Zsófi, aki egy „otthoni baleset” miatt kénytelen pihenni. A játékos a kádban elcsúszott és olyan szerencsétlenül esett, hogy a lába megsérült. Az ő esetében is elkezdődött a rehabilitáció, amely a két csapattársához képest remélhetőleg hamarabb befejeződhet.

Sérülések hete 4