A Szlovén válogatott feladója a 25 éves Sara Najdic villám igazolással ezen a héten csatlakozott a Fatum-Nyíregyháza alakulatához.
A csapat vezetésének kényszerű döntést kellett hozni, hiszen ezen a poszton az első számú játékos a nyíregyháziak nagy kedvence Genesis Francesco betegsége miatt várhatóan több hétig hiányozni fog a csapatból.
A poszt másik várományosa a nyáron Lengyelországból igazolt 19 éves, 180 cm magas Zuzanna Szalbierz volt, aki nagy reményekkel érkezett a csapathoz. Edzésmunkájával a szakmai stáb maximálisan elégedett volt, ám a rutin hiánya több esetben is érezhető volt a játékában.

Mivel feladó poszt(is)kiemelten fontos a csapat szerkezetében és játékstílusában a vezetés úgy döntött egy rutinos játékost igazol erre a posztra. A Szlovén játékos Sara Najdic érkezésével párhuzamosan a klub közös megegyezéssel szerződést bontott a fiatal Lengyel játékossal. Németh Szabolcs bízik abban, hogy az első számú feladó Genesis hamarosan felépülhet és újra a csapat rendelkezésére áll majd.