Bátran kijelenthetjük, hogy az elmúlt hónapokban “életünk része” lett a COVID 19 járvány és az ezzel járó szigorítások, szabályok betartása. Mint ismert július 17-én mutatkozott be hivatalosan a Fatum-Nyíregyháza röplabda csapatának új kerete és szakmai stábja. Bár ekkor már Magyarországon tartózkodott, de a szóban forgó eseményen nem lehetett jelen Neira Marina Ortiz Ruiz a csapat 12. játékosa, aki éppen azon a napon kezdte meg “járványügyi száműzetését” nyíregyházi apartmanjában.

A 2020. július 14. szerdán nulla órától életbe lépett beutazási szabályok kapcsán NEIRA számára nem lett volna szükséges a járványügyi megfigyelés (2 hetes házi karantén), ha a beutazást megelőző 5 napon belül, legalább 48 órás időkülönbséggel, két alkalommal elvégzett,– SARS-CoV-2 teszt – eredményét okirattal igazolja, hogy koronavírus a szervezetében nem kimutatható.

A játékos amerikai útlevéllel, hazájában elvégzett 1 db negatív tesztel, érvényes beutazási papírokkal érkezett meg, amit a Nyíregyházi Élsport Kft. vezetése kérvényezett és kapott meg a beutazáshoz 2020. július 07.-én az illetékes Budapest XVIII. Kerületi Rendőr-Főkapitányságtól.

A Neira Marina Ortiz Ruiz önkéntes karanténját a hatóság a helyszínen ellenőrizte. A csapat vezetése az elmúlt napokban is folyamatoson figyelte a járvánnyal kapcsolatos jogszabályi lehetőségeket, változásokat. Felmerült a karantén kötelezettség alól való mentesülés, de mivel ennek eredménye megegyezett volna a karantén utolsó napjával így okafogyottá vált további tesztek elvégzése. A játékossal folyamatos kapcsolatban voltunk ez idő alatt is, aki elmúlt két hét alatt sem tétlenkedett, hiszen a kiadott otthoni edzésmunka mellett szakított időt olvasásra, főzésre és Aitana nevű kutyájára.

Neira - Nagyon vártam ezt a pillanatot 2
A játékos az elmúlt két hétben sem tétlenkedett

Neira teljesen egészséges, motivált és harcra kész. Örömmel tájékoztatom a szurkolóinkat, hogy július 31-én pénteken reggel kiléphetett lakása ajtaján megkezdve az edzésmunkát – tájékoztatott Balogh Tamás Marketing és Technikai vezető.

T