A női extraligás Fatum-Nyíregyháza együttesét  a 2020/2021-es szezonban Németh Szabolcs vezetőedző mellett  az UTE-tól érkező Vincent Lacombe másodedző irányítja.

Vincenttel  a pályafutásáról, a magyar röplabdázásáról beszélgettünk.

  • Franciarországban, Cannes-ban születtél. Több francia röplabda csapatnál játszottál, majd tavaly feleségeddel, Lacombe (Takács) Zsófiával és kislányotokkal Magyarországra költöztél és az UTE-hoz szerződtél. Mesélj egy kicsit magadról!

Egy igazi röplabda városban, a franciaországi Cannes-ban születtem, ahol édesanyám is röplabdázó volt.  Tíz éven keresztül én is profi játékos voltam, de ezzel párhuzamosan a Montpellier-i Business Schoolban mester diplomát szereztem kereskedelem szakon.  Az első osztályú röplabda mellett egy magán banknak dolgoztam pénzügyi tanácsadóként.  Amióta megismerkedtünk a feleségemmel, mindig egy kicsit az én karrierem volt előtérben az életünkben, de tavaly jött az UTE megkeresése, hogy  Zsófi hazatérhet játszani és ez megváltoztatott mindent.  Örömmel vállaltam én is a felkínált munkalehetőséget az UTE csapatánál.   Kihívásnak éreztem, hogy Magyarországon kipróbálhattam magam edzőként.

  • Milyennek látod a magyar röplabdázást?

 Úgy tapasztalom, hogy a bajnokság színvonala évről évre emelkedik. A klubok jól szervezettek,  a körülmények ideálisak. Sajnos a koronavírus és a miatta kialakult kaotikus helyzet számos röplabda klubnál gazdasági nehézségeket is okozott.  Úgy ítélem meg, hogy már az első osztályon belül is egyre nagyobb lesz a különbség a csapatok között az előttünk álló szezonban.

  • Miért döntöttél a Fatum-Nyíregyháza csapata mellett?

Számomra a család a legfontosabb minden körülmények között.  Nagyon boldog vagyok, hogy Nyíregyháza városa  és a klub vezetősége – Zsófinak és nekem is – a legjobb feltételeket biztosítja ahhoz, hogy a maximumot hozzuk ki magunkból. Fiatal edző vagyok és itt minden feltétel adott ahhoz, hogy fejlődhessek és tovább képezzem önmagam.

  • Mit vársz a szezontól?

Örömöt. Korábban volt, hogy a napom reggel öt órakor kezdődött és nagyon sok feszültséget okozott a munkám. A sportban dolgozni hatalmas szerencse. Ígérhetem, hogy tudásom legjavával  segítem majd a csapatot céljaink elérésében.  Remélem, hogy a befektetett munka meghozza a gyümölcsét és a Fatum-Nyíregyháza Magyarország legjobb csapata lesz!

Új másodedző a Fatum fedélzetén 2