A 180 cm magas 28 éves Sina Fuchs a német válogatottal világbajnoki résztvevő. 2017-ig a Bundesligás USC Münster együttesét erősítette. Klubjával bronzérmes lett 2016-ban a Bundesligában és ezüstérmes a German Cup-ban. 2017-ben a német bajnok 1. VC Wiesbadenhez szerződött. Klubjával 2018-ban bekerült a DVV Kupa döntőjébe. A 2019/2020-as szezonban a spanyol első osztályban játszó CV Alcobendas csapatában játszott.

Sinával Magyarországról, a következő szezonról, a hobbijáról beszélgettünk.

Mit tudsz Magyarországról és a magyar röplabdáról?

Nagyon izgatottan várom már a következő szezont, örülök,hogy Magyarországon fogok játszani. Nem sok mindent tudok Magyarországról, a magyar röplabdáról.

Miért fogadtad el a Fatum-Nyíregyháza ajánlatát?

Az én új csapatom tudomásom szerint egy nagyon jóhírű klub. Az elmúlt szezonban is kimagaslóan teljesítettek, ezért is döntöttem, hogy elfogadom az ajánlatot. Másrészt lehetőségem lesz nemzetközi mérkőzéseken szerepelni. Nagyon kíváncsi vagyok és remélem, hogy egy jó idény elé nézünk.

Van valami rituáléd a mérkőzések előtt?

A meccsek előtt már egy nappal megpróbálok hangolódni. Figyelek az étkezésekre, a megfelelő táplálkozásokra. Igazából egyébként nincs semmi különleges rituálém.

Mi a hobbid? Mit csinálsz a szabadidődben?

Szeretek utazni és búvárkodni. Ha otthon vagyok, akkor szívesen töltöm el a szabadidőmet a családommal és a barátaimmal. Szeretem felfedezni a környezetemet és a természetet.

Mi az üzeneted a nyíregyházi szurkolóknak?

Nagyon várom már, hogy mihamarabb találkozzak a csapattársaimmal, a közönséggel. Nagyon izgatott vagyok. Az kívánom, hogy játsszunk együtt egy nagyon jó szezont

Német válogatott szélső ütővel erősít a Fatum-Nyíregyháza 2