A női röplabda Extraliga már március közepén befejeződött, a Fatum-Nyíregyháza vezetősége azonban nem állt le a munkával, ennek eredményeként júniusra ki is alakult a csapat kerete (hivatalos bejelentések folyamatosan várhatóak). Az egyik legfontosabb kérdésre is megszületett a válasz: az együttes vezetőedzője a következő idényben is Németh Szabolcs lesz. Az egykori kiváló röplabdázó tavaly nyáron másodedzőként szerződött a nyíregyházi klubhoz, majd Hollósy László februári távozását követően átvette a csapat irányítását. A trénernek akkor csupán négy meccs jutott, mivel a bajnokság idő előtt befejeződött, ám a továbbiakban is folytathatja a munkát.

Hiába álltunk a tabella második helyén, keserű szájízzel fejeztük be a szezont márciusban – fogalmazott Németh Szabolcs. – Utána vettünk egy mély levegőt, majd a következő idényen gondolkodtunk. Abban biztos voltam, hogy a klub alkalmazásában maradok, a kérdés az volt, hogy másodedzőként, vagy megszavazzák nekem a bizalmat vezetőedzőként.  Amikor szezon közben átvettem a csapatot, senkinek sem volt sok ideje. Lehet, hogy korán nyúltam bele dolgokba, amiket inkább hagyni kellett volna, hogy kifussanak, de nagyon sokat tapasztaltam. Követtünk el hibákat, de ezekből tanulva a legjobb tudásom szerint próbálok nekimenni a következő szezonnak. Amennyire motivált és céltudatos vagyok, annyira kritikus is. Nem fogok a saját hibáim felett sem szemet hunyni, ahogy játékosként, úgy edzőként is tanulni szeretek azokból.

– Szinte szabad kezet kaptunk a csapatépítésben, igyekeztünk minden posztra olyan játékosokat igazolni, akik beleillenek abba a játékszisztémába, amit szeretnénk játszani. Úgy gondolom, jól is sikerültek az igazolások, ez persze majd a pályán fog eldőlni. Mindenkit olyan céllal tartottunk meg, vagy igazoltunk, hogy előbbre jussunk és eredményesebbek legyünk a következő szezonban – tette hozzá a harmincnégy éves tréner.

A csapat ezen a héten és a következőn hétfőtől péntekig napi egy, labdás vagy erőnléti edzést végez. Ha minden igaz, az országos szövetség a napokban meghatározza, hogy mikor kezdődhet a következő szezon, a Fatum-Nyíregyháza annak megfelelően kezdi a nyolc-kilenc hetes felkészülést.

www.szon.hu

MK

„…a legjobb tudásom szerint próbálok nekimenni a következő szezonnak” 2