Az Újpest ellen a zárkózást is gyakorolhattuk

A nyíregyháziak két szett után kezdtek el igazán játszani.

A Fatum-Nyíregyháza csütörtök este az utolsó hazai felkészülési mérkőzését játszotta, a Continental Arénában az Újpest volt a vendég. A hazaiaknál ezúttal sem volt Victoria Pilar, és Varga Eliza sem lépett pályára.

A nyíregyháziak indiszponáltan kezdtek, az első szettben sorra rontották el a nyitásokat, és idővel a védekezés is szétesett. Ennek eredményeként a vendégek végig 4-5 ponttal vezettek a nyitószettben, a második játékrészt pedig annál is nagyobb különbséggel nyerték meg.

Az addig is jól játszó Pintér Andrea a harmadik szettben is remekelt: az ő vezetésével és Olena Limareva pontjaival fordult a játék képe. A harmadik játszmát megnyerte a kupagyőztes, a negyedikben pedig már igazi meccshangulat alakult ki – ekkorra játszott a nyíregyházi alakulat olyan mentalitással, amit Hollósy László vezetőedző is kíván.

Röplabda: női felkészülési mérkőzés

Fatum-Nyíregyháza–Újpest 2:2 (–19, –13, 18, 17)

Nyíregyháza: Francesco, Limareva, Lohman, Vaszileva, Szabó, Pintér. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Lászlop, Koseková. Vezetőedző: Hollósy László. Újpest: Bagyinka, Jurtsever, Carabali, Takács, Kojdova, Nagy. Csere: Maurer (libero), Sánchez, Ancsin, Kilyenfalvi, Manninger. Vezetőedző: Kántor Sándor.

MK