Ukrán négyesütő - új játékost igazolt a Fatum Nyíregyháza röplabda együttese

A 27 éves, 182 cm magas Olena Lymareva-Flink négyesütő játékos Ukrajnából érkezik Nyíregyházára. Szülővárosában Severodonetskban kezdett el röplabdázni, után sokáig az Ukrán Szuper Ligában játszott, miközben a helyi egyetemen tanult. Röplabdás légiós pályafutását 2014-ben kezdte el, akkor a finn bajnok LP Viesti csapatába igazolt, ahol rögtön az első szezonban már a Bajnokok Ligájában is játszhatott. A Finnországban töltött két év alatt sikerült egy bajnoki és egy kupaaranyat nyernie. Utána egy évet játszott Törökországban, majd az olaszok másodosztályú Soverato csapatában. Majd egy rövid török kitérő után az elmúlt szezonban ismét Finnországban játszott, ahol még egy bajnoki arannyal gyarapodott az éremkollekciója.

- Mennyire ismered a Magyar bajnokságot?

- Nem tudok túl sokat a magyar röplabdáról, de azt látom, hogy évről évre erősebb csapataitok vannak. A magyar együttesek egyre jobb eredményeket mutatnak az európai kupákban és úgy gondolom, hogy a magyar bajnokság is nagyon erős lesz.

- Miért választottad a Fatum-Nyíregyháza csapatát? Mit vársz az idei évtől?

- Hollósy Lászlót még Finnországból ismerem, hiszen akkor edzősködött ott, amikor én is ott játszottam.Szóval így könnyű volt a döntés, hiszen tudom, hogy kivel fogok együtt dolgozni. Tetszett,hogy minden nagyon profi ebben a klubban, a stáb, a csarnok, a körülmények, mind mind elsőosztályú. Szeretném magam kipróbálni egy új bajnokságban és a Cev kupában is. A következő szezonnal kapcsolatban magasak az elvárásaim. Szeretném megnyerni a Fatum-Nyíregyházával a bajnokságot, a kupát és minél továbbmenni a Cev kupábaan. Még mindig szeretnék új dolgokat tanulni és maximumot nyújtani a csapatért.

- Van-e valamilyen babonád a mérkőzés előtt?

- Próbálom ezeket a rossz szokásokat lerázni magamról, mert ha egyet is elfelejtek, rögtön ez villanna be a mérkőzésen. Szóval jelenleg nincsenek babonáim. Egyedül talán egy rituálém van, amit még fiatalon Ukrajnában tanítottak nekünk. Mindig ki kell sminkelni magam a mérkőzésre, hiszen a meccs egy ünnep. Tökéletesen kell kinézned.

- Mit szeretsz a szabadidődben csinálni?

- Nincsenek hobbijaim, ha csak nem, hogy szeretek Lego-ból dolgokat csinálni. Szabadidőmben a szüleimmel, a férjemmel és a barátaimmal vagyok szívesen. Ezenkívül filmeket szeretek nézni.

- Mit üzennél a Fatum-Nyíregyháza szurkolóinak?

- Nagyon izgatott vagyok, hogy egy új országba jövök és új emberekkel találkozhatok és kipróbálhatoma képességeimet egy másik bajnokságban. Természetesen mindent meg fogok tenni a nyíregyházi csapatért, hogy egy nagyszerű és sikeres szezonunk legyen. Találkozunk augusztusban.