Új másodedzője van a Fatum-Nyíregyháza csapatának

69-szeres magyar válogatott röplabdázó a Fatum-Nyíregyháza kispadján

A 33 éves Németh Szabolcs, az ötszörös magyar bajnok, háromszoros kupagyőztes Vegyész VC Kazincbarcika ütője váltja a Fatum-Nyíregyháza másodedzői posztján Horváth Andrást.

Miért döntöttél úgy,hogy felhagysz az aktív játékkal és az edzősködést választod?

Három hete még bajnoki döntőt játszottam a Kazincbarcikával és egy nagyon sikeres szezon után hoztam meg egy nagyon jó döntést. Több éven keresztül "légióskodtam" Görögországban, Franciaországban, Olaszországban, Ausztriában és Németországban, aztán itthon 1+1 éves szerződést kötöttem a Vegyésszel. Már érlelődött a döntés, hogy a következő szezonban már a másik oldalon szeretném magam kipróbálni.
Bár budapesti vagyok, de a feleségem nyíregyházi, így már több éve kötődöm a városhoz. A családom is nagyon hiányolt már engem - decemberben született meg a harmadik gyermekünk - és a Fatum-Nyíregyháza vezetőségétől is pont jókor jött a felkérés.Mivel az én és a klub elképzelései is hamar találkoztak, így elfogadtam az ajánlatot. Csapatjátékos vagyok, örülök, hogy egy ilyen remek együttes mellé állhatok. Szeretném az edzői pályafutásom során átadni azt a 25 éves röplabdás tapasztalatot, amit a pályán szereztem.

Mit vársz a szezontól?

A lányok igen magasra tették a lécet az elmúlt két szezonban, de én szeretek a "mélyvízbe" ugrani, szeretem az új és nehéz kihívásokat. Igyekszem majd a stábbal együtt a lehető legtöbbet kihozni a csapatból. Az elmúlt évek alatt, az aktív pályafutásomban végig olyan edzőkkel dolgoztam, akiktől rengeteget tanulhattam, s játékosként is próbáltam figyelni az edzői munkát, minél több tapasztalatot szerezni. A célok magasak, a felkészülési szezontól pedig elkezdődhet a bizonyítás. Reméljük, hogy sikerül a terveket teljesíteni, de addig is rengeteg feladatunk, munkák lesz.

Németh Szabolcs

Született: Budapest, 1986. 02. 14.
69-szeres magyar válogatott
Sokszoros Magyar Bajnok és Magyar Kupa-győztes

1993-ban kezdett röplabdázni az LRI Malév csapatában. Aztán 2004-ig a Dunaferr SE-ben játszott, majd a Kometa Kaposvárhoz igazolt, ahol a 2004/2005-ös szezonban első felnőtt magyar bajnokságát szerezte. Két bajnoki arany és két Magyar Kupa-győzelem után 2007-ben Olaszországban, az Avellino csapatában kezdte a légióskodást. Ezután játszott Ausztriában, Németországban, Romániában és Franciaországban. Nyert román bajnokságot és játszott Bajnokok Ligája meccseket is.