Elképesztő izgalmak után diadalmaskodtunk!

Nikoleta Perovics nem a levegőbe beszélt, amikor kijelentette, azért érkeznek Nyíregyházára, hogy előnybe kerüljenek az Extraliga elődöntőjében. A szerb játékos tiszta ütésekkel, csapattársa, Tatjana Bokan jó szervákkal okozott kellemetlen pillanatokat a Fatumnak. Dani Brisebois pontjai csak pillanatokra jelentettek megnyugvást. A csabaiak jóval felszabadultabbnak tűntek, mint amikor legutóbb itt voltak, az első szett végjátékában ráadásul rossz hazai nyitások is segítették őket.

Idegek harca

A Békéscsaba nem hagyta lendületbe jönni ellenfelét, és a játékrésznek a nagy részét is uralta, a Fatum játékosai azonban végig ott lihegtek a vendégek nyakában. A játszma fontosságát jól jelzi, hogy a hajrában a két kispad 2-3 pontonként időt kért. Az idegek harcát Tatjana Maticsék bírták jobban, Varga Eliza beütötte a létfontosságú huszonhatodik pontot.

A harmadik játszmában is jellemzőek voltak az elrontott nyíregyházi nyitások, és a blokkokról is rendre rosszul pattant a labda. A Fatumnak csak villanásokra futotta, a Békéscsaba összességében magabiztosan került újra szettelőnybe.

Kis túlzással az életéért küzdött innentől a Nyíregyháza, ez pozitív energiákat szabadított fel, a másik oldalon Bogdan Paul kireklamált magának egy kiállítást. A hazai együttes nagyon magabiztosan egalizált.

A mindent eldöntő játékrészben is nagyot fordított a Nyíregyháza, amely elképesztő izgalmak után diadalmaskodott.

Fatum Nyíregyháza – Swietelsky Békéscsaba 3-2 (-20, 24, - 22, 19, 12)

Nyíregyháza: Matics 14, Kalicsanyin 10, Varga 17, Brisebois 27, White 5, Francesco 6.
Csere: Tóth F. (liberó), Mayfield, Ancsin, Szabó.

vezetőedző: Hollósy László

BRSE: Bodovics 7, Perovics 23, Tálas 4, Medics 8, Ivanovics 13, Bokan 24.
Csere: Molcsányi (liberó), Glemboczki, Mlinar 1.

vezetőedző: Paul Bogdan-Julian

www.szon.hu

Fotó: Pusztai Sándor