Meggyőző Fatum-siker az elődöntő első meccsén

A Fatum-Nyíregyháza vasárnap este hazai pályán kezdte meg a Békéscsaba elleni elődöntőt.

A labdarúgó kapuslegenda, Disztl Péter szombaton részt vett a Tomek Zoltán megsegítéséért rendezett gálán a Continental Arénában, és Nyíregyházán maradt másnapra is. Nem is csoda, a békéscsabai röplabdacsapat legismertebb szurkolója kíváncsi volt kedvencei Fatum-Nyíregyháza elleni rangadójára.

Az elődöntő első pontját Szanja Kalicsanin szerezte, az azt követő percekben azonban inkább Disztl és társai örülhettek, magabiztosan kezdett a Csaba. Tizenkét ponthoz érve aztán megakadtak a vendégek, vagy mondjuk inkább úgy, föléjük nőttek a hazaiak, akik jó blokkokra építve olyan előnyre tettek szert, amit nem is engedtek ki a kezükből, Tatjana Matics ásszal vitte be az utolsó pontot.

A második játszmában Szanja Kalicsanin előbb jó sáncmunkával, majd remekül beütött támadópontokkal vétette észre magát. A center fontos pillanatokban is eredményes volt, márpedig kiélezett szituációból volt bőven. A játékrész „nem akart véget érni”, 25:25 után rendre a Fatum került előnybe, de egy-egy hiba mindig becsúszott, mígnem a csabaiak rontottak, ezzel kettő nullás előnyhöz juttatva a hazaiakat.

Mint mindegyik szettben, úgy a harmadiknak is az elején lépett el a Csaba, amire óriási fordítással válaszoltak a nyíregyháziak. Kalicsanin továbbra is elemében volt védekezésben és támadásban is, mellette Genesis Francesco jó labdákkal szolgálta ki Varga Elizát, akire a címvédő együttes nem nagyon találta az ellenszert. A kupagyőztes csapat egyre jobban élvezte a játékot, tiszta ütésekkel növelte előnyét és meggyőző sikert aratott, ezzel a szezonban már hatodszor legyőzve a csabaiakat.

Röplabda: női Extraliga, elődöntő, 1. mérkőzés

Fatum-Nyíregyháza–Békéscsaba 3:0 (17, 29, 18)

Continental Aréna, 1200 néző, v.: Adler, Jámbor.

Nyíregyháza: Matics 7, Kalicsanin 15, Varga 17, Brisebois 11, White 6, Francesco. Csere: Tóth F. (libero), Szabó. Vezetőedző: Hollósy László.

Békéscsaba: Medics 11, Perovics 12, Mlinar 3, Bodnár 2, Tálas 3, Bokan 9. Csere: Molcsányi (libero), Ivanovics 8, Bodovics, Szpin. Vezetőedző: Bogdan Paul.

Az eredmény alakulása. 1. játszma (24 perc): 1:3, 4:5, 4:8, 5:10, 9:12, 17:12, 20:16, 23:17. 2. játszma (35 perc): 0:2, 4:3, 6:9, 9:12, 15:13, 15:17, 17:20, 21:23, 24:23. 3. játszma (25 perc): 3:2, 4:8, 7:10, 14:10, 18:12, 20:16, 24:17.

Hollósy László: – Nagyon örülök, hogy a csapat és a közönség egymásra talált, sokat segítenek a szurkolók. Ez a győzelem egy fontos lépés volt a döntő felé, de nagyon messze még a vége. Biztos vagyok benne, hogy a Békéscsaba nem fogja ezüsttálcán átadni nekünk a fináléba kerülést. Csak akkor lehetünk sikeresek ellenük, ha végig koncentrálunk minden összecsapáson.

Bogdan Paul: – Sokadszor jön elő az, hogy annyi a hibánk egy-egy mérkőzésen, ami már nem fér bele. Ezen a mérkőzésen a második szettben éreztem azt, hogy voltak jó momentumaink, ott jól játszottunk, de a játszma végén nem koncentráltunk eléggé. A békéscsabai meccs új fejezet lesz, amelyen mindenképpen győznünk kell, hogy megmaradjon a reális esélyünk a döntőbe jutásra.

www.szon.hu

Fotó: Pusztai Sándor