Fatum-Nyíregyháza – Győzelemmel zárták az alapszakaszt

Nyíregyháza – Egy szettet elraboltak a jászberényiek a kupagyőztes nyíregyháziaktól.

Ez már nem szorzott és nem osztott. A Fatum-Nyíregyháza extraligás női röplabdázói vasárnap úgy zárták az alapszakaszt Jászberényben, hogy igazán tétje nem volt a találkozónak.Illetve annyi, hogy a korábban kevesebbet játszóknak fontos volt, hogy bizonyítsanak. Mert a nyíregyháziaknál néhányan megkapták a lehetőséget.

Az első játszmát gyorsan behúzták a vendégek, a második is a terveknek megfelelően haladt, hiszen csak az első pont után vezettek a hazaiak, aztán rögvest fordult a kocka. Végül Tatjana Matics ütése tett pontot a második szett végére.

Lászlóp Alexandra sikeres támadásával indult a harmadik etap, aztán 5:5-nél összekapták magukat Natasa Savovicsék és átvették a vezetést és egyre hizlalták az előnyüket. A második játszmalabdát Petőváry Panni értékesítette is.

A harmadik szettben 5:4 után szervát rontottak a hazaiak, utána beindult a Fatum-henger, hiszen zsinórban kilenc pontot szereztek a vendégek. Úgy nézett ki, hogy hamar vége lesz , ám 11:19-nél megtorpant a kupagyőztes, és feltámadtak a jászberényiek. Aztán Allison Mayfiel pontja véget vetett a mérkőzésnek, amelyen győzelemmel zárt az alapszakaszt a nyíregyházi csapat.

Jászberény – Fatum Nyíregyháza 1-3 (-16, - 20, 20, -22)

Jászberény, 300 néző, v.: Bátkai-Katona, Horváth.

Jászberény: Bulajics 3, Petőváry 7, Cveticsanin 8, Pintér 15, Maliseva 2, Savovics 15.
Csere: Lékó, Víg (liberók), Petrenkó 2, Riczkó 3, Devaney 6.

vezetőedző: Deme Gábor

Nyíregyháza: Ancsin 4, Mayfield 22, Lászlop 5, Szabó 10, Matics 13, White 12.
Csere: Tóth F. (liberó)

vezetőedző: Hollósy László