A Fatum lenullázta a címvédő Békéscsabát

Egy Nyíregyháza-Békéscsaba összecsapás mindig rangadó. Ki ne tudná, a két csapat az előző szezonban a Magyar Kupa-finálét és a bajnoki döntőt is vívott egymással (előbbit a Fatum, utóbbit a Csaba nyerte), ebben az idényben pedig az alapszakasz mindhárom találkozóján a nyíregyháziak diadalmaskodtak.

A Kelet-Magyarország a tavalyi eredményekre emlékeztette a két együttest és a csarnokba kilátogatókat, Nyéki Zsolt főszerkesztő adta át Tatjana Matics csapatkapitánynak az Év sportolója játékunk különdíját, amit a Fatum-Nyíregyháza nyert meg.

A második játszmában nem akarták elengedni egymást a csapatok, hogy az egyik fél szerzett egymás után két-három pontot, hol a másik, így gyakorlatilag végig egál körüli eredmény állt az eredmény jelzőn. Noha mindkét oldalon voltak hibák, a mérkőzés és a hangulat is egyre inkább kezdett emlékeztetni egy rangadóra. Húsz ponthoz érve a Békéscsaba került kisebb lépéselőnybe, ám hirtelen megint összeállt minden a hazaiaknál és ismét fordítottak az újabb szettgyőzelemért.

A harmadik játszma elején hatalmas labdamenetet nyertek a hazaiak, később Sanja Kalicsanin és Jazmine White toronyként magasodott a csabai ütők fölé. A nyíregyháziak önbizalma egyre csak nőtt, már-már gáláztak, míg a vendégek testbeszéde padon és a pályán sem keltette azt az érzést, hogy fordulat lehet. Nem is történt már semmi meglepő, a Fatum-Nyíregyháza rendkívül magabiztosan verte meg a bajnoki címvédőt.

Fatum-Nyíregyháza-Békéscsaba 3:0 (23, 23, 11)

vezetőedző: Hollósy László

www.szon.hu